03 / 05 / 2024

2644 nolu kanun

2644 nolu kanun

2644 sayılı Tapu Kanunu, 22 Aralık 1934 tarihinde kabul edildi. Kanun, 29 Aralık 1934 tarihinde 2892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tapu Kanunu tam metni...

Gebze köyleri emlak vergisi mağduru!

Gebze'nin köylerinde uygulanan 6360 nolu kanun ile Köy Tarlalarının, tapuların arsa olarak cevrilmesi vergisi köylüleri mağdur etti...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

İstanbul Kent Üniversitesi 2017'de açılacak!

6745 nolu kanun ile kurulan İstanbul Kent Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak.

Hakan Yavuz'dan Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na tepki!

Hakan Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda “Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı” görüşülüp hükümetçe teklif edilen tasarıya tepki gösterdi.

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Keleş, Hicabi Keleş, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyeliklerinde 60 bin TL sermaye ile Esenyurt'ta kuruldu.

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy, Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve TicaretAnonim Şirketi, Mustafa Keleş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hicabi Keleş ve Metin Keleş Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy'de kuruldu.

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 28 Haziran tarihinde 29756 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yapılan değişiklik...

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi meclis gündeminde!

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Didem Engin, Mersin Akkuyu için getirildiği söylenen bir düzenlemenin herhangi bir kıyı ya da askerî bölge için de uygulanabileceğini söyledi..

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mayıs ayının başında TBMM başkanlığına sunuldu. Teklif, 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona geçti.

2644 nolu kanun Haberi

2644 nolu kanun

TAPU KANUNU


Kanun Numarası : 2644

Kabul Tarihi : 22/12/1934

Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 29/12/1934 Sayı : 2892

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 16 Sayfa : 312



Madde 1 – Gayrimenkullerin tescilinde o gayrimenkul Devlete ait ise bulunduğu yerdeki en büyük mal memuru, hususi idareye ait ise vali, evkafa ait ise evkaf müdürü veya memuru, belediyeye ait ise belediye reisi, köye ait ise muhtar ve mahsus kanunla teşekkül etmiş diğer hükmi şahıslara ait ise bunların kanuni mümessilleri salahiyetlidirler. Bu mümessillerin salahiyetlerini kullanma şeklini gösteren kanunlar hükmü yerinde durmaktadır.


Madde 2 – Hükmi şahısların tapu işlerinde merkez veya şubelerinin bulundukları yerin en büyük mülkiye amirinden nizamnamelerine göre gayrimenkul tasarrufuna izinli olduklarına ve tescil işini yapacak mümessilin salahiyetine dair alınacak belgenin verilmesi...