30 / 04 / 2024

2B Bedeli

2B Bedeli

Maliye Bakanlığı'nın "Milli Emlak Genel Tebliği" (Sıra No:345) ile 2B arazilerinin değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barbaros Bilgen tarafından kuruldu.

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

2b arazi satış bedeli!

Rantı yüksek olan yerlerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor. İşte, 2b arazi satış bedeli!

2b arazi başvuru bedeli!

2b arazilerin satışı rayiç bedeli üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için defterdarlıklara, mal müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor ve başvuru ücreti talep edilebiliyor. Peki, 2b arazi başvuru bedeli ne kadar?

2b arazileri başvuru bedeli!

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade ediyor. İşte 2b arazileri başvuru bedeli..

Beykoz'da hangi mahallenin rayiç bedeli ne kadar?

Beykoz Belediyesi 2B satışı sürecinde arsa rayiç bedelini kaç TL üzerinden hesaplayacak? Beykoz Belediyesi imar sorgulama sayfasında arsa rayiç bedeli kaç TL arasında? Beykoz'da hangi mahallenin rayiç bedeli ne kadar?

Beykoz Belediyesi 2B satışında arsa rayiç bedeli 2014!

Beykoz Belediyesi'nin 2B satışında üzerinden hesap yaptığı arsa rayiç bedelleri, hangi mahallede hangi aralıkta? Beykoz mahalleleri arsa rayiç bedeli kaç TL arasında? İşte Beykoz Belediyesi 2B satışında arsa rayiç bedeli 2014!

2B arazilerinin TOKİ'ye devri!

2B arazilerinin TOKİ' ye devrinde devir bedeli, asgari metrekare birim değerlerinin her yıl için yeniden değerleme oranı kadar artırılması suretiyle tespit edilecek değerler olacağı belirtiliyor...

2B yasasının avantajları nelerdir?

2B yasasının avantajları nelerdir?: 2B yasasının uygulanmasında satış bedeli, rayiç bedelin 70'i olarak belirlenirken, peşin veya taksitle ödeme seçeneği bulunuyor. Ayrıca peşin ödeme yapacak vatandaşlar için indirim de uygulanıyor...

2B rayiç bedel tespiti!

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

2b arazilerinin satış bedeli!

2b arazilerinin satış bedeli olarak taşınmazın 400 metrekarelik kısmında yüzde 50 satış bedeli uygulaması getiriliyor, birden fazla taşınmazda hak sahibi olan vatandaşlar, bu uygulamadan tercih edeceği bir taşınmaz için yararlanabilecek...

2B Bedeli Haberi

2B Bedeli

Tebliğe göre, 2B alanları kullanıcılarının hak sahibi olabilmesi için tapu kütüklerinin beyanlar hanesinde isimlerinin yer alması ve bu kişilerin 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcı veya muhdesat sahibi olduklarının belirtilmesi gerekiyor.


Taşınmazların doğrudan satışına defterdarlıklar ve mal müdürlükleri yetkili olacak. Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olan taşınmazlar için ise bin lira başvuru bedeli alınacak.


Tebliğde, iade işlemlerinin hangi şartlarda ve nasıl yapılacağı ile proje alanlarındaki işlemler ve 2B belirtmelerinin terkini işlemleri de yer aldı.


Tebliğ, bugünden itibaren yürürlüğe...