29 / 04 / 2024

2b taşınmazları için taksitli satış

2b taşınmazları için taksitli satış

2B taşınmazları taksitle alınır mı?: 2B taşınmazlarının ödemelerinde taksit imkanı bulunuyor. Taksitli satışlarda yüzde 10 indirimden yararlanabilmek için satış bedelinin yüzde 50' sini ödemek gerekiyor...

Devlet hazinesine devredilen taşınmazlar için meclis araştırması önergesi verildi!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Denizli için acele kamulaştırma kararı!

Denizli ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Karaburun için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Manisa Yunusemre için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Manisa Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Nilüfer için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmaniye için acele kamulaştırma kararı!

Osmaniye sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu Göynük için acele kamulaştırma kararı!

Bolu ili, Göynük ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ili Battalgazi ve Kale ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Amasya Taşova için acele kamulaştırma kararı!

Amasya ili Taşova ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

2b taşınmazları için taksitli satış Haberi

2b taşınmazları için taksitli satış


Bilindiği üzere Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve 2B olarak nitelendirilen alanlarla ilgili, öteden beri süregelen sorunların çözüme kavuşturulması, taşınmazların rayiç değer üzerinden kullanıcılarına satılabilmeleri amacıyla çıkarılan 6292 sayılı Kanun yürürlüğe girdi.


6292 sayılı Kanun yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşın kafasını kurcalayan soruların başında "2B taşınmazları taksitle alınır mı?" sorusu geliyor.


2B alanlarının taksitle alınabileceği Kanunla belirlenmiştir. Buna göre 2B taşınmazları için taksitli satışlarda yüzde 10 indirimden faydalanmak isteniyorsa satış bedelinin yüzde 50'sinin, yüzde 10 indirimden faydalanılmak istenilmemesi halinde ise satış bedelinin yüzde 20'sinin, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan yerler için yüzde 10'unun yapılan tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenmesi isteniyor. Kalan tutarın ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitle faizsiz olarak ödenebileceği Kanun...