29 / 04 / 2024

2b yasası 2013

2b yasası 2013

2B arazi son başvuru tarihleri hak sahipleri için 28 Şubat 2013 olarak belirlendi

2B arazi satışlarındaki rayiç bedel değişikliğinin tam metni!

2B arazi satışlarında, rayiç bedelin hesaplanmasına yönelik değişikliği içeren kanun onaylandı. İşte 2b satış bedeline ilişkin değişikliğin tam metni...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Sultanbeyli’de 110 yıllık mülkiyet problemi çözüldü!

Yeni Şafak Gazetesi, 2B yasası hakkında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile röportaj gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İskenderun'da bin 305 konut projesi yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da bugüne kadar bin 305 konut projesini hayata geçirdiklerine söyleyen "2B Yasası" ile 2 bin 190 hak sahibinin tapularını teslim ettiklerini belirtti. 

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2B Yasası'nın uygulanmasındaki 6 sorun TBMM'de!

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

Günlük yazlık ev kiralama yasası!

Günlük yazlık ev kiralama hususunda bazı yasal düzenlemeler bulunuyor. 11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler için ruhsat alınması gerekiyor. İşte günlük yazlık ev kiralama yasası..

Hilmi Türkmen: 2B tamam sıra kentsel dönüşümde!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii'nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi. Türkmen, "2B tamam sıra kentsel dönüşümde" dedi.

Hilmi Türkmen'den 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm müjdesi!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii’nin temel atma töreninde yaptığı açıklamada Üsküdarlılar'a 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi.

2B arazi satışlarından 2 yılda 7 milyar TL gelir elde edildi!

2013 yılında çıkarılan orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin başlatılan uygulamada 7 milyar liralık satış gerçekleştirildiği açıklandı. Maliye Bakanı Şimşek, 2B satışında hedeflerin yakalandığını söyledi.

2B arazileri kapsamında 7 milyar TL'lik satış gerçekleşti!

Maliye Bakanı Şimşek; " 2B taşınmazlarının satışında hedef yakalandı. 2013 yılında başlattığımız uygulamada, 30 Ocak itibarıyla 7 milyar liralık satış gerçekleştirildi " şeklinde konuştu..

2b yasası 2013 Haberi

2b yasası 2013

2B arazileri rayiç bedelleri satış bedeli 3 ay içerisinde peşin ya da taksit ile ödenecek. İtiraz veya dava konusu ile doğrudan satın alma hakkı düşecek. 


2B arazileri rayiç bedeli 100 TL olan arazi için peşin ödemede 56 lira, yarısını peşin ödemede 63 lira ve taksitli ödemede ise 70 lira tahsil edilecek. 400 metrekareye kadar olan 2B arazi kapsamında 100 liranın 50 lirası alınacak. 


2B arazileri satış bedeli belediye alan sınırlarındaki araziler için 3 yılda 6 eşit taksitle dışında ise 4 yılda 8 eşit taksitle faizsiz bir şekilde ödenebilecek. İpotek tesis edilmesi ya da banka teminat mektubuyla 2B arazi tapuda devredilecek. Devredilen 2B arazi ise 3. kişilere satılması halinde borcun kalan tutarından alıcılar sorumlu olacak. Hak sahipleri 2B arazi kapsamında 28 Şubat...