06 / 05 / 2024

2b yasası düzenleme

2b yasası düzenleme

Tekrar düzenleme yapılan 2B arazi yasasında tarımsal alanlar için yüzde 10'u, diğer alanlar için yüzde 20'si, en geç 3 ay içinde peşin olarak tahsil edilecek..

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Yerel yönetim taslağına yeni düzenleme geliyor!

Yerel yönetim taslağına düzenleme getiriliyor. Yeni düzenlemede, yapılacak harcamalar, Kamu İhale Yasası kapsamında “doğrudan temin” yoluyla düzenlenecek... 

2B arazi bedelleri için düzenleme yapılmalı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 2B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili karara karşı çıktı, “Belirlenen bedeller iptal edilmeli, makul bir düzenleme yapılmalı” diye açıklama yaptı. 

AVM'lerde yeni düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ocak ayında yürürlüğe giren Perakende Ticaret Yasası’nın uygulama yönetmeliğini hazırladı. Düzenleme, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

Antalya Beldibi Camii'nde çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mahalle gezileri kapsamında ziyaret ettiği Beldibi Mahallesi'nde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e iletilen talepler doğrultusunda Merkez Cami'nin çevre düzenleme çalışmasına başlandı.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları ne zaman başlayacak?

Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; "Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız" dedi.

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

İlk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’de tamamlanıp yayaların kullanımına açılan ama akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başladı.

Ertuğ Dekorasyon Yapı İnşaat Peyzaj Bahçe Düzenleme ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertuğ Dekorasyon Yapı İnşaat Peyzaj Bahçe Düzenleme ve Ticaret Limited Şirketi, Levent Ertuğ tarafından 10 bin liralık sermaye ile 3 Nisan'da Pendik, Kurtköy Mahallesi'nde kuruldu.

Kocaeli'de yol düzenleme yapım ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele, Ovacık mahallesi Fabrika sokağın yol düzenleme yapım ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 6 milyon 153 bin 412 TL olarak belirlenen ihaleye 7 firma katıldı.

Düzenleme ortaklık payı ne kadardır?

Uygulama nedeniyle meydana gelen değer artışına karşılık, uygulamaya tabi parsellerden yüzölçümleri oranında düzenleme ortaklık payı kesiliyor. Peki, düzenleme ortaklık payı ne kadardır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

2b yasası düzenleme Haberi

2b yasası düzenleme

2B arazileri ile ilgili yeni bir düzenleme daha yapıldı. Yeni düzenlemeye göre tarım arazileri için rayiç bedel oranı yüzde 70'ten yüzde 50'ye çekildi. Tarımsal amaçlı kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl kümes gibi yapılar bulunan yerlerin satış bedeli için bu 400 metrekare sınırı kaldırıldı. 


Taksitli ödemeler için belirlenen sürede de uzatmaya gidildi. Ayrıca satış bedelinin, tarımsal amaçlı alanlar için yüzde 10'u, diğer alanlar için yüzde 20'si, en geç 3 ay içinde peşin olarak tahsil...