25 / 08 / 2024

2inci abdülhamid dönemi projeleri

2inci abdülhamid dönemi projeleri

2. Abdülhamid’in kültür ve sanat mirası yeni projelerle gün yüzüne çıkıyor. Yıldız Sarayı arşivlerindeki harita ve planlar, payitahtın bir asır evvelki coğrafî, mimarî, idarî ve nüfusuna dair ilginç detayları meraklılarına sunuyor...

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapu arşivinde!

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığına ilişkin 7 bin 756 taşınmazın tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde özenle saklanıyor.

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapuda saklanıyor!

Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in 1869-1908 yıllarına ait, Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar ve Trakya'daki mal varlığına ilişkin 7 bin 756 taşınmazının tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde saklanıyor.

Sultan 2. Abdülhamid'in mirası için açılan davada karar çıktı!

Sultan II. Abdülhamid'in 11 mirasçısının açtığı dava uluslararası boyut kazandı. Mahkeme, Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye diplomatik nota verilmesini istedi.

2.Abdülhamid'in mirası kime kalacak?

İçerisinde; Galatasaray Adası, Musul-Kerkük petrolü, Bakırköy’de, Nişantaşı’nda arsalar, dükkânlar... Boğaz’da yalılar, sayısız çiftlik bulunduğu iddia edilen 2. Abdülhamid’in mirası gerçek mi şehir efsanesi mi?

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu!

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu. Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 2. Abdülhamid' in tahtını onarmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kanalı ile bakanlığa başvurdu.

Yıldız Parkı Abdülhamid dönemindeki orijinal haline dönüyor!

Abdülhamid dönemindeki orijinal haline getirmek için peyzaj çalışmaları devam eden Yıldız Parkı’nda tarih kendini göstermeye başladı. Şelale ve göletin yanı sıra bahçe köşkü, fıskiyeli meydan ortaya çıktı...

Sultan 2. Abdülhamid'in haritaları gün yüzüne çıktı!

Sultan 2. Abdülhamid'in bizzat hazırlattığı 150 harita ve plan; tarihte ilk defa gün yüzüne çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi l Kültür AŞ, Sultan II. Abdülhamid dönemine ait 150 harita X ve planı gün yüzüne çıkararak tek kitapta bir araya getirdi.

Yıldız Parkı’nı Sultan II. Abdülhamid dönemindeki haline kavuşturma projesi devam ediyor!

İşte tarihi parkın dönüşümü... Yıldız Parkı’nı Sultan II. Abdülhamid dönemindeki haline kavuşturma projesinde Osmanlı şelalesiyle gölet yeniden yapıldı. İkinci etap da başlıyor. Hedef: Parkı eski sınırına kadar büyütmek.

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi yarın sona eriyor!

Kura çekilişinin 27 Eylül 'de yapılacağı TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi 28 Ağustos 2013 tarihinde başlamıştı, Projede başvuru dönemi yarın sona eriyor...

TOKİ Adıyaman Merkez Konutları için konut seçim dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Adıyaman Merkez Konutları için konut seçim dönemi 02 Eylül-16 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. TOKİ Adıyaman Merkez Konutları 'nda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Aydos Life Club kış dönemi boyunca devam ediyor!

Büyük bir başarı ile geçen İbrahim Kutluay Sports Academy Yaz Kampı dönemimiz, yoğun istek ve talep üzerine kış dönemi boyunca da sizlerle olmaya devam edecek...

TOKİ Ankara Altındağ 4.etap Evleri'nde başvuru dönemi bugün başlıyor!

Konut sahibi olmak için yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat ödenen TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4.etap projesi kapsamında başvuru dönemi bugün başlıyor...

2inci abdülhamid dönemi projeleri Haberi

2inci abdülhamid dönemi projeleri


2. Abdülhamid’in kültür ve sanat mirası yeni projelerle gün yüzüne çıkıyor. Yıldız Sarayı arşivlerindeki harita ve planlar, payitahtın bir asır evvelki coğrafî, mimarî, idarî ve nüfusuna dair ilginç detayları meraklılarına sunuyor.



Sultan II. Abdülhamid Han, son yıllarda kendi döneminde önayak olduğu sanat ve ilmi tasarrufâtıyla da ön planda. İçinden çıkılmaz derin siyasi çekişmelerin yaşandığı bir devrede, saraya kapanıp dünyadan kopuk bir hayat sürmemiş Ulu Hakan. Dünyadaki bilimsel gelişmeler, sanat akımları ve dünya edebiyatını da yakından takip etmiş. Milli mimari akımıyla yapılmış onlarca devlet kurumu, Yıldız Sarayı’nda açtırdığı fotoğrafhane, polisiye edebiyata olan düşkünlüğü ve Türkçeye tercüme ettirdiği kitaplar, marangozhanesinde yaptığı ince ahşap işleri ve birçok farklı mecradaki çalışmaları bunun en açık göstergesi. Sultanın saray arşivlerindeki mirası, akademik araştırma ve kültürel çalışmalar...