11 / 05 / 2024

3. havalimanı doğal taş kullanımı

3. havalimanı doğal taş kullanımı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyeleri, doğal taş ihracatını arttırmak için dünya turuna çıkıyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Çantamızı alıp kapı kapı gezeceğiz. Devletin verdiği teşviklerle Amerika, Avusturya, Yeni Zelanda ve Hindistan’a gi

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

3. havalimanı doğal taş kullanımı Haberi

3. havalimanı doğal taş kullanımı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyeleri, doğal taş ihracatını arttırmak için dünya turuna çıkıyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Çantamızı alıp kapı kapı gezeceğiz. Devletin verdiği teşviklerle Amerika, Avusturya, Yeni Zelanda ve Hindistan’a gideceğiz” dedi.


HÜRRİYET Dünyası, sektörlerin ve şehirlerin bugününü, potansiyellerini, sorunlarını, çözüm önerilerini ve hedeflerini gündeme getirmek amacıyla düzenlediği 2023 Vizyon Toplantıları’nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’ni (İMİB) ağırladı. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Taş Yapı imzası taşıyan ‘Four Winds’ projesi ev sahipliği yaptı. Toplantıda, maden sektörünün hedefleri, sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu ve İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya’nın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda maden sektörünün temsilcileri de görüşlerini paylaştı.


DOĞAL TAŞTA İDDİALIYIZ

Türkiye’nin maden ihracatının şu anda olması gereken yerde...