28 / 04 / 2024

3. havalimanı finansman protokolü

3. havalimanı finansman protokolü

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4,6 milyar avro kredi için DHMİ Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı.

Ahmet Arslan'dan 3. Havalimanı finansörü açıklaması!

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

DenizBank, 3. havalimanı finansmanında en yüksek tutarı sağladı!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, "3. Havalimanına sağlanan finansmanda DenizBank 500 milyon avro ile özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu" dedi.

3. Havalimanı'nın 4.5 milyar euro'luk kredisi imzalandı!

3. Havalimanı'nın ilk etabı için gerekli 4.5 milyar euro'luk finansman paketi 3'ü kamu 3'ü de bankayla imzalandı. Törene Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da katıldı.

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euroluk kredi anlaşması imzalandı!

İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euro’luk kredi anlaşması imzalandı. Finansman, 3’ü kamu 3’ü özel 6 bankadan sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çılgın projeler diyorduk ya, en önemli çılgın proje şu anda bu” dedi.

3. Havalimanı'nın kredi sözleşmesi imzalandı!

İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Havalimanının ilk etabı için toplam altı bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandı.

3. havalimanının ilk etabının finansman paketi tamam!

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

3. Havalimanı'na yerli finansman!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!

3. havalimanının ilk etabının 4.5milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Bugün imzalanacak anlaşmada aslan payını 3 kamu bankası üstlendi, Hazine değil, DHMİ gelir garantisi verdi

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3. havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Limak Holding Başkanı Özdemir “İstanbul 3. havalimanı projesi için 4.5 milyar Euro’luk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planlıyoruz. Finansmanda Finansbank, Garanti ve Denizbank ile Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor” dedi.

3. Havalimanı'nın finasmanı için imzalar Ekim'de atılacak!

İngiliz hukuku yerine Türk hukuku kullanılarak yazılan 3. havalimanının proje finansman kredisini imzalamak için taraflar ekim ayında masaya oturacak. Finansmanın yarısını 3 kamu bankası paylaşacak.

3. havalimanı finansman protokolü Haberi

3. havalimanı finansman protokolü

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4,6 milyar avro kredi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı.


DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki duyuruya göre, 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzey-güney pistini kapsayan havalimanının birinci etabına ilişkin yatırımlar için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Finansbank tarafından karşılanacak finansman kredisi teyit protokolü, DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile İGA ve banka yetkililerinin katılımıyla DHMİ Genel Müdürlüğünde imza altına alındı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yüklenici firmadan 3. Havalimanı'nın hizmete giriş tarihinin 26 Şubat 2018 olmasını istedi. 



AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk...