17 / 05 / 2024

3. havalimanı gelişmeleri

3. havalimanı gelişmeleri

EY Kamu-Özel Sektör Ana Ortağı Darrin Grimsey,"3. Havalimanı gibi bir projeyi ancak sorumluluk sahibi hükümet yatırımcılara garanti vererek gerçekleştirebilir." dedi.

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

3. Havalimanı'na Meteoroloji Kulesi yapılıyor!

Türkiye’de ilk kez bir havalimanına "Meteoroloji Kulesi" inşa ediliyor. 3. Havalimanına yapılacak olan kulenin, dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları, radar ve uydusu ile donatılacağı belirtildi.

3. havalimanı için ev arayışı başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı ile Kemerburgaz ile Göktürk'e olan ilgi arttı. Gül İnşaat Genel Müdürü Yüksel Günver, "Havaalanı çalışanlarının havaalanına en yakın gelişmiş bölge olarak Göktürk ve Kemerburgaz’ı araştırmaya başladıklarını" ifade etti.

İGA, 3. Havalimanı arazisinden kira geliri elde edecek!

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen 3. Havalimanı projesindeki 10 milyon metrekarelik kamu arazisinin üst kullanım hakkı 49 yıllığına aldı. İGA, bölgede proje geliştirmek için anlaştığı yatırımcılardan kira geliri elde edecek.

3. havalimanının terminal binası için düğmeye basıldı!

Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürerken, yeni gelişmeler de peşpeşe geliyor. 3. Havalimanı'nda terminal binası için düğmeye basıldı.ÇED sürecinin başladığı İGA terminal binası yaklaşık 140 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

İstanbul'un gelişme trendinde adresi 3. Havalimanı ve Köprü!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugünkü yazısında İstanbul'un gayrimenkul gelişme trendinde adresin 3. Havalimanı ve Köprü olduğunu belirtti. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı..

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanı milli mesele şart değildi demek haksızlık!

Daha önce Katar havalimanını hayata geçiren Yusuf Akçayoğlu, 3'üncü havalimanı inşaatına CEO olarak transfer oldu. Akçayoğlu’yla ‘3. havalimanı şart mıydı’ polemiğinden, çevre hassasiyetine kadar her şeyi konuştuk.

İki katlı uçaklar 3. havalimanı ile devreye girecek!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Ayrıca ‘wide body’ denilen iki katlı geniş gövdeli uçak da almak istiyoruz. Niyetimiz 3. havalimanı ile birlikte bu uçakları devreye sokmak” dedi

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

Akfen'den Hamdi Akın'ın 3.havalimanı açıklamasına düzeltme!

Akfen Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada "Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın konuşmasında '3. havalimanı yerine 3. pist olmalıydı' şeklinde bir ifadesi bulunmuyor" denildi...

3. havalimanı gelişmeleri Haberi

3. havalimanı gelişmeleri

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Grimsey, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin, kamu-özel sektör iş birlikleri açısından pozitif olduğunu belirtti. 150 ülkede faaliyet gösteren EY'nin  Kamu-Özel Sektör Ana Ortağı Grimsey, kamu ve özel sektör iş birliklerinin çoğunlukla güçlü yönetimlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı.


Grimsey, yatırım için uygun bir ortama sahip Türkiye'nin, ekonomik büyüme anlamında harika bir hikayesi olduğunu dile getirerek, "Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmaya doğru ilerliyor" diye konuştu.


İstanbul'un 20 milyon civarında nüfusa sahip ve dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Grimsey, şehrin bu potansiyelinin, Türkiye ekonomisi için büyük bir fırsat olduğunu aktardı.


- "3. Havalimanı gibi bir projeyi ancak sorumluluk sahibi hükümet gerçekleştirebilir"

Grimsey, 3. Havalimanı projesine de değinerek, şunları kaydetti:

"3. Havalimanı gibi gibi bir proje çok büyük yatırım....