30 / 04 / 2024

3. Havalimanı ismi

3. Havalimanı ismi

İstanbul Havalimanı, açılışı, 42 aylık rekor inşa süresi, büyüklüğü, coğrafi konumu, teknik özellikleri ve kapasitesiyle dünyada büyük yankı uyandırdı. İstanbul Havalimanı dünyayı büyülemeyi başardı. 

İstanbul Havalimanı: Havalimanından çok daha fazlası!

İstanbul Havalimanı dün resmen açıldı. 6 bin kişinin katıldığı görkemli açılış töreninde merakla beklenen isim açıklaması yapıldı. Havalimanının adı " İstanbul " olarak açıklandı. 

Google 3. havalimanının adını açıkladı!

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. 29 Ekim 2018’de ilk uçuşları başlayacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismini Google açıkladı. 

3. havalimanının adı ne olacak?

Bakan Binali Yıldırım, "İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı gibi başı İstanbul olur da, orada bir başka isim daha olabilir" dedi.

3. Havalimanı Kasım 2018'e kadar teminat altında!

İstanbul’un 3’üncü Havalimanı Projesi, inşaat riskleri, üçüncü şahıs mali mesuliyet ve kar kaybı kapsamında Finansbank aracılığıyla Sompo Japan Sigorta tarafından 2018’in Kasım ayına kadar güvenceye alındı.

3. havalimanı 200 milyon yolcu kapasitesine sahip!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanının 1. etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağını açıkladı. Proje tamamlandığı zaman 10,5 milyar avroluk bir yatırım olacak..

3. Havalimanı inşaatında aksama yok!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü havalimanı inşaatının da gayet iyi gittiğini söyledi. Elvan, "Hedefimiz ilk etabı 2017 yılında açmak'' dedi.

3. Havalimanı’na Batı’dan kredi yok!

Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi iki kamu bankası ile Rusların sahibi olduğu bir Türk bankası fonlayacak.

3. Havalimanı'nı fonlayacak bankalar belli oldu!

BORSATEK'ten alınan bilgiye göre, yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen 3. Havalimanı projesini 3 Türk bankası fonlayacak.

3. Havalimanı'nına hangi bankaların kredi kullandıracağı belli oldu!

Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için "beklediği ileri sürülen projeyi 4.5 milyar avroya yakın kredi Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank'ın oluşturduğu ikisi kamu biri özel üç Türkiye bankası fonlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. havalimanı isim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanının ismi konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, isim konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi...

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. havalimanının ismi 29 Ekim'de açıklanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanının isim konusunda "İnşallah 29 Ekim'de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil." açıklamasında bulundu...

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

3. havalimanının ismi ne olacak?

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanının isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri." dedi.

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. Havalimanı ismi Haberi

3. Havalimanı ismi

42 ayda inşa edilmesi, büyüklüğü, coğrafi konumu, teknik özellikleri ve kapasitesiyle İstanbul Havalimanı dünyayı büyülediç  Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre dünya medyasında İstanbul Havalimanı için "Dünyanın havacılık merkezi", "Küresel kavşak", "Türkiye'nin küresel ekonomik gücünün bir sembolü", "Mega proje", "Büyüklüğü Erdoğan'ın dünya gücü olma sözüyle aynı" yorumları yapıldı.

İstanbul Havalimanı'nın 29 Ekim'de görkemli bir törenle açılması dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. İşte İstanbul Havalimanı için yapılan yorumlar... 

1-) BBC (İngiltere): A'dan Z'ye Türkiye'nin en büyük altyapı yatırımı. Dünyanın en yoğun havalimanı Atlanta'nın neredeyse iki katı.

'MANHATTAN ADASI'NDAN BÜYÜK' 
2-) İndependent (İngiltere): Uçakla hem New York'a hem de Şanghay'a 9 saat uzaklıktaki İstanbul havacılık merkezi olarak hizmet vermek için ideal bir konumda. Toplam alanı New York'un Manhattan adasından daha büyük. Bu büyüklük Türkiye'yi...