30 / 04 / 2024

3. havalimanı yeniköy

3. havalimanı yeniköy

Yeniköy ile Akpınar köyleri arasına yapılan 3'üncü havalimanı, tamamlandığında bölgenin yanı sıra İstanbul'un değerini de uçuracak. 100 bin kişiye iş sağlayacak havalimanı için çalışmalar tam gaz sürüyor.

3. Havalimanı bölge halkını tedirgin ediyor!

Yapılacak olan 3. Havalimanı ile tedirgin olan bölge halkı, ihale yapılmadan arazilerini satmayı düşünmüyor...

3. havalimanı yılda 200 milyon insana hizmet edecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  3. havalimanının  inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında yılda 200 milyon insana hizmet edecek" dedi..

3. Havalimanı açılışı ve 10 bin konut yatırımı Arnavutköy’ü nasıl etkileyecek?

Emlak Konut GYO’nun bugün THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini açıkladığı Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri oldu.

3. havalimanının yüzde 90,5'i tamam!

29 Ekim'de resmi açılışının yapılacağı İstanbul 3. havalimanında sona gelindi. Dev projenin yüzde 90,5'i tamamlandı...

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

3. havalimanı Türk insanının özgüvenini yükseltecek!

Sabah Gazetesi'nden Meltem Fıratlı ve Sonat Bahar, 3. havalimanı inşaatına giderek, Havalimanının inşaasını ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu ile röportaj gerçekleştirdi...

Büyükelçiler 3. havalimanına hayran kaldı!

4 Avrupa ülkesinin büyükelçisi İstabul 3. havalimanı inşaatını adım adım gezdi. Büyükelçiler havalimanına hayran kaldı...

3. Havalimanı büyüyor!

3. Havalimanı'nın liman projesi, ikmal terminali ilave dolgu çalışmaları ile genişletiliyor. Alanda yapılacak dolgunun yaklaşık 6 ayda tamamlanması planlanıyor..

3. Havalimanı'nda son durum! Yüzde 71'i tamamlandı!

İstanbul'da yapımı tüm hızıyla devam eden ve ilk etabının 29 Ekim 2018'de açıklaması hedeflenen 3. Havalimanı'nın yüzde 71'i tamamlandı. 

3. Havalimanı inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığını söyledi.

İstanbul 3. Havalimanı 1 yıl sonra açılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan, İstanbul 3'üncü Havalimanı'nın inşaatında yüzde 68'lik gerçekleşmeye ulaşıldığını belirterek, "Şubat'a kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı, hizmet verme açılışı 29 Ekim 2018'de olacak" dedi

3. Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda bitecek!

İGA Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, 3. Havalimanı'nın ikinci pistinin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı.

3. Havalimanı'nın yüzde 52.5'i tamamlandı!

Temeli 2014 Haziran atında atılan 3. Havalimanı'nın yüzde 52.5'i tamamlandı. Havalimanı'nın ilk etabı 2018'in Şubat ayında hizmete açılacak.

3. havalimanı yeniköy Haberi

3. havalimanı yeniköy

İstanbul'daki 3'üncü havalimanının çalışmaları görüntülendi. Türkiye'yi dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen havalimanında zemin çalışmaları sürüyor. İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasındaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen proje, tamamlandığında bölgenin yanı sıra İstanbul'un da değerini uçuracak. 


29 EKİM 2017'DE AÇILACAK 


Projeyi inşa eden Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon konsorsiyumu tarafından kurulan IGA (İstanbul Grand Airport) şirketi yetkilileri, yaklaşık 76.5 kilometrekarelik arazide zemin çalışmalarının titizlikle ilerlediğini belirtti. Zemine yönelik çalışmalar, jeotekniğin en yüksek mühendislik ve teknik standartları gözetilerek Otorite Havacılık Kuruluşları ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü koordinasyon ve yönetiminde ilerliyor. Proje için ilgili teknik konularda devlet üniversitelerinden de destek alınırken, 60'tan fazla mühendis ve teknik ekipten oluşan Türkiye'deki en kapsamlı zemin etüdü laboratuvarı da proje...