08 / 05 / 2024

3. köprü ana taşıyıcı kablo

3. köprü ana taşıyıcı kablo

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. köprüde ana kablonun çekim işlemi tamam!

İSTANBUL Boğazı’nda Garipçe ile Poyrazköy arasında yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ana kablonun çekim işlemi tamamlandı. 3. Köprü Ana Kablo Şefi bilgi verdi.

3. Köprü'nün bitimine 648 metre kaldı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. köprüde son 648 metre kaldı!

2013’te başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve kuzey Marmara otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. köprüde ana taşıyıcı kablo döşeniyor!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü'de son 648 metre!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli çalışmalarında!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

İşte 3. Köprü'den en yeni kareler!

Trafiği rahatlatacak 3. Boğaz köprüsünün yapımı devam ediyor. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. İşte köprünün son fotoğrafları;

3.Köprüde kedi yolu tamamlandı!

2013 yılında yapımına başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

3. Köprü'de kedi yolu tamamlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

3.Köprü'nün inşaatından son kareler!

Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan 3. Köprüde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Köprüde ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda şu ana kadar yapılan çalışmalar ise aşama aşama görüntülendi. İşte o görüntüler;

Rakamlarla Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3.köprü)!

3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy bölümü, 60 kilometrelik 8 şeritli ana yoldan oluşacak. Garipçe-Poyrazköy arasındaki 3. köprü 1408 metre uzunluğunda...

3. Köprü inşaatında kedi yolu tamamlandı!

Yapımı devam eden 3. Köprü projesinde ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek olan "kedi yolu" montajı tamamlandı. Projede en önemli aşamalardan biri olan "ana halat"ın çekilmesi için hazırlık aşamasının sonuna geliniyor.

3. Köprüde iki yaka birbirine bağlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve 25 Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekilmesi işlemi tamamlandı.

3. köprü ana taşıyıcı kablo Haberi

3. köprü ana taşıyıcı kablo

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı. Köprünün ışıklandırılmasıyla İstanbul Boğazı yeni bir inci kolyeye daha kavuştu. Öte yandan tabliye döşenme işleminin sürdüğü Yavuz Sultan Selim köprüsünde iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı.


"Yavuz Sultan Selim" adı verilecek 3'üncü Boğaz Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor. Geçtiğimiz aylarda önce kuleler arasına kılavuz kablo çekilmiş, ardından iki yaka ana kablonun döşenmesinde kullanılacak (Cat Walk) kedi yolunun tamamlanmasıyla bir kez daha birleşmişti. Halen ana kablo döşenme işlemine devam edildiği belirtildi. Ana taşıyıcı kablonun her iki tarafa 122'şer adet döşenecek ince çelik kablodan oluşacağı öğrenildi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda toplam 48 ince kablonun döşenme işleminin...