28 / 04 / 2024

3. Köprü çalışmalarında son durum

3. Köprü çalışmalarında son durum

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmalarında beton blok işçilerin üzerine düştü. Bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ön proje çalışmalarında sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol kesimine ilişkin ön proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Alanya Köprübaşı Yaylası’nda yol çalışması tamamlandı!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekibi Hacımehmetli Mahallesi’ne bağlı Köprübaşı Yaylası’nda 7 km’lik asfalt çalışmasını tamamladı.

Hatay Defne'deki köprü çalışmalarında sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Defne İlçesine bağlı Balıklıdere Mahallesi’nde Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayacak köprüde gerçekleştirilen özverili çalışmalarda finale geldi.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

İzmir trafiği Meles'teki köprü çalışmaları nedeniyle kapatıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında yeralan Bostanlı köprüsü ve Şehitler Caddesi'ndeki Meles köprüsüne yönelik çalışma için trafik akışını kamuoyunu bilgilendirmeden değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gecikmeli olarak açıklama yaptı.

Riva'daki trafik kazasında 3. köprü inşaatında çalışan 4 işçi hayatını kaybetti!

Beykoz Riva yolunda meydana gelen kazada, üçüncü köprü inşaatında çalışan 4 işçi yaşamını yitirdi. Biri ağır 2 kişi de yaralandı. İşçilerin cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. Köprü çalışmalarında son durum Haberi

3. Köprü çalışmalarında son durum

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. Kuzey Marmara otoyolunda bazı bölümlerinde karayolu tamamlandı ve asfaltlanarak hizmete hazır hale getirildi. Proje kapsamında henüz tamamlanmayan viyadük, altgeçit ve üstgeçitlerde çalışmalar hızla sürüyor.


ANA KABLONUN DÖŞENMESİNDE KULLANILACAK KEDİ YOLU HAZIR


Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz köprüsünde iki yaka geçtiğimiz aylarda, iki kule arasına kılavuz kablo çekilmesiyle ilk defa bir araya gelmişti. Ana kablonun döşenmesinde kullanılacak "Cat Walk" ismi verilen Kedi yolunun iki yaka arasında yapılmasının ardından Avrupa ve Anadolu yakası bir kez daha bir araya geldi. Köprü üzerinde işçi ve mühendislerin artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebildiği belirtildi. Kule kablo dağıtım semeri ve...