30 / 04 / 2024

3. köprü İstanbul trafiğini rahatlatacak mı

3. köprü İstanbul trafiğini rahatlatacak mı

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin İstanbul'un iki yakası arasındaki bağlantıyı sağlamada yetersiz kaldıkları gerekçesiyle üçüncü bir köprü ihtiyacı uzun yıllar tartışma konusu olmuştu. 3. Köprü İstanbul trafiğini gerçekten rahatlatacak mı?...

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

3. Köprü projesinin ÇED raporuna ilişkin 8 sorun mecliste!

İstanbul 3. Köprü projesinin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu'ndaki analizler açısından değerlendirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

3. Köprü inşaatının çevreye etkileri meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 3. Köprü'nün çevreye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kayseri Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

KOS, 3. köprü projesini protesto etti!

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) İstanbul’un son nefes borusu olan Kuzey Ormanları hattında ağaç kesimi yapılarak devam eden 3. köprü projesinin şantiye alanında iş makinelerini durdurdu, önünde basın açıklaması yaptı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. Köprü inşaatı Korelileri İstanbul'a bağladı!

3. Köprü inşaatında çalışan Güney Koreli personel İstanbul'da temelli kalmayı, hatta evlenmeyi planlıyor.

3. köprüde ana kablonun çekim işlemi tamam!

İSTANBUL Boğazı’nda Garipçe ile Poyrazköy arasında yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ana kablonun çekim işlemi tamamlandı. 3. Köprü Ana Kablo Şefi bilgi verdi.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

3. Köprü imar plancısının meslekten men cezası iptal edildi!

İstanbul'daki her projeyi yargıya taşıyan TMMOB'a mahkeme 'dur' dedi. Birliğin, 3. Köprü'nün imar planını yapan 2 şehir plancısına verdiği 3 ay meslekten men cezası yargıdan döndü.

3.Köprü'de iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı!

İstanbul'un 3. Köprü projesi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde iki kıta arası mesafe 585 metreye düştü. 3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı.

3. köprünün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

İstanbul’da yapımı devam eden 3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

3. köprü İstanbul trafiğini rahatlatacak mı Haberi

3. köprü İstanbul trafiğini rahatlatacak mı

Üçüncü Köprü, 59 metre genişlik, 1,4 km uzunluk ile dünyanın en uzun geniş asma köprüsü olacak.Her iki yakada da ayaklar yükseldi. Peki, çok tartışılan proje İstanbul trafiğini gerçekten rahatlatacak mı? 


BOĞAZİÇİ VE FATİH SULTAN MEHMET köprülerinin İstanbul'un iki yakası arasındaki bağlantıyı sağlamada yetersiz kaldıkları gerekçesiyle üçüncü bir köprü ihtiyacı uzun yıllar tartışma konusu olmuştu. Yapımına geçen yıl başlanan Üçüncü Köprü'nün her iki yakadan da görülen ayakları 245 metre yüksekliği aştı. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul ili sınırları içinde kalan bölümünün bir parçası olan Üçüncü Köprü projesi, İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde, Garipçe-Poyrazköy arasında kalıyor. Planlanan güzergah, genellikle çevreyle ilgili gerekçelerle pek çok kez değişti ve gittikçe kuzeye doğru kaydı. 


"Yap, işlet, devret" modeliyle gerçekleştirilecek 4,5 milyar TL yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10...