05 / 05 / 2024

3 milyar liralık alacak yapılandırıldı

3 milyar liralık alacak yapılandırıldı

Maliye Bakanı Şimşek, "7 Kasım itibarıyla toplam 1 milyon 665 bin vatandaşımız başvuruda bulundu ve 16,3 milyar liralık alacak yapılandırıldı" diye açıklamada bulundu.

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

İkram Göktaş: 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladık!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım’ın son 3 sene içerisinde 98 tertip halinde yaklaşık 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladığını söyledi.

TMSF ihalesiz olarak 1.3 milyar liralık iş mi verdi?

İddialara göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 1 milyon lira ödeyemeyecek durumda olan firmaya 1 milyar 324 milyon liralık işi ihalesiz verildi…

DSİ'den Artvin'e 3 milyar liralık ulaşım yatırımı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Artvin'de bugüne kadar toplam 216,61 kilometre kara yolu, 26,83 kilometrelik tünel inşaatı tamamlandı. Ayrıca 35 köprü ve viyadük inşaatı bitti. Bu çalışmalarla Artvin'de yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yapıldı" dedi.

Doğu'da 10 milyar liralık 26 bin konut inşa edildi!

PKK'lı teröristlerin 3 yıl önce başlattığı saldırılar sonucunda yıkıma uğrayan Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de 10 milyar liralık 26 bin konut inşa edildi. Bölgeler devlet desteğiyle yeniden ayağa kaldırıldı.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Türk müteahhitler 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Türk müteahhitlerin 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendiğini açıkladı.

Hazine bugün 1.7 milyar liralık kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün tahvil ihalesi düzenleyecek ve kira sertifikası ihraç edecek.  1,7 milyar liralık kira sertifikası için talepler, bugün saat 14:00'e kadar alınacak. 

Vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi!

Başvuruları 27 Ağustos'ta sona eren vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi. Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırması için 5 milyon 651 bin 84 mükellef başvuru yaptı.

Eti Bakır 4 yılda 3,1 milyar liralık yatırım yapacak!

Eti Bakır Genel Müdürü Yılmaz Şara, 2022'ye kadar 4 yılda toplam 3,1 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirtti..

Bosch'tan Bursa'ya 1.2 milyar liralık fabrika yatırımı!

Bosch, Bursa'da 1,2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Firma, yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi kuracak.

Milyonerlerde 3,6 milyar liralık altın var!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, Türkiye'deki milyonerlerin hesaplarında bu yılın nisan ayı itibarıyla 3,6 milyar liralık altın bulunuyor...

3 milyar liralık alacak yapılandırıldı Haberi

3 milyar liralık alacak yapılandırıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren "torba yasa"nın ilk sonuçlarını açıkladı. 7 Kasım itibarıyla toplam 1 milyon 665 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ve 16,3 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını bildiren Şimşek, "Vatandaşlarımız, başvuru süresinin 1 Aralık'ta dolduğunu unutmasın ve işlerini son günlere bırakmasın" uyarısı da yaptı. 


Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun'un 11 Eylül'de yürürlüğe girdiğini ve aynı tarih itibarıyla yapılanma taleplerini içeren başvuruların alınmaya başladığını hatırlattı. 


Başvuruların başlamasının üzerinden henüz 1 ay bile geçmemesine rağmen, gelen sonuçlardan memnun olduğunu belirten Şimşek, bunda yapılan tanıtım çalışmalarının da etkili olduğunu söyledi. 


5 milyon mektup, 2,5...