21 / 05 / 2024

30 bin dönümlük arsa batman

30 bin dönümlük arsa batman

Batman'da 105 yıl önce vefat eden kişiye ait 30 bin dönüm araziyi bin 200 mirasçı bölüşemedi, anlaşmazlık nedeniyle açılan dava 62 yıldır sürüyor.

Tarihin en büyük ikinci arsa alımı ülkeyi ayaklandırdı! Çinli milyarder gizlice 198 bin dönümlük orman almış...

Çinli bir milyarderin ABD'nin Oregon eyaletinde 198 bin dönümlük bir orman satın alması ülkeyi ayağa kaldırdı. 

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inşaat çalışmaları devam ediyor. Depremde yardıma ilk koşan ülke Azerbaycan'a teşekkür etmek amacıyla Kahramanmaraş'ta kurulan Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak.

Yalova Belediyesi tarihinin en büyük konut projesi için düğmeye bastı! 46 dönümlük arsaya en az 700 adet konut!

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova'dan yeni konut projesi için harekete geçti. Tutuk, 30 milyon TL'ye aldıkları 46 dönümlük arazide, 700 adet konut inşa edileceğini söyledi.

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Galatasaray, Florya'da Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki 40 dönümlük araziyi Emlak Konut GYO'dan satın aldı ve böylece büyük gelir sağlanması hedeflenen gayrimenkul projesi için büyük bir adım attı. İşte detaylar...

Esed rejimi, İdlib ve Hama'da 440 bin dönümlük araziye el koydu!

Beşşar Esed rejimi güçlerinin İdlib ve Hama illerinde yerinden ettiği çiftçilere ait en az 440 bin dönümlük araziye el koyarak, açık artırmaya çıkardığı belirtildi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Esenyurt'ta İSKİ arazisine 6 dönümlük park yapılıyor! 

Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'taki İSKİ arazisine 6 dönümlük park yapılması için talimat verdi...

Kocaeli'deki sahra hastanesi için 40 dönümlük arazi hazırlandı! 

Kocaeli'nin Derince ilçesinde sahra hastanesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Eski askeri hastane arazisinin 40 dönümlük bölümü 45 günde tamamlanması planlanan hastane için hazırlandı...

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

Mezitli'de 76 dönümlük arazinin imar planı meclis gündeminde!

Mersin’in Mezitli ilçesinde, 76 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesi Mersin Belediye Meclisi’nde gündem oldu.

Sarıyer'deki 21 dönümlük araziye okul yapılması talep edildi!

Sarıyer'deki 21 dönümlük arazinin imarı 2018 yılında değiştirildi. Tamamı ağaçlarla çevrili Hazine arazisinin imar planlarında, imam hatip ve uygulama camisi yapılması talep edildi...

Gümüşlük’te 128 dönümlük sit alanı imara mı açılacak?

Ünlü sinema oyuncusu Salih Güney Bodrum Gümüşlük'te 128 dönümlük arazinin satın alındığını belirterek, “Arazilerin sitten kurtarılarak, oralara 250’nin üzerinde villa yapılmasından endişe ediyoruz” dedi.

30 bin dönümlük arsa batman Haberi

30 bin dönümlük arsa batman

Batman'da 105 yıl önce vefat eden kişiye ait 30 bin dönüm araziyi bin 200 mirasçı bölüşemedi, anlaşmazlık nedeniyle açılan dava 62 yıldır sürüyor.


Merkeze bağlı Binatlı, Çayüstü, Karayün, Erköklü, Akça, Oymataş ve Recepler köylerindeki 30 bin dönüm arazinin sahibi Mirza Ağa'nın 1910 yılında yaşamını yitirmesinin ardından çocuklarının mal paylaşımında anlaşmazlık yaşandı. Yapılan kadastro çalışmasındaki tescilleme de sorunu çözmedi. Tescillemeye karşı itiraz sonucu Batman Kadastro Mahkemesi'nde 1953 yılında açılan dava da çeşitli nedenlerle bugüne kadar sonuçlanamadı. Aradan geçen sürede mirasçı sayısı bin 200'e ulaştı. 


Varisçi avukatı Zeki Ekmen AA muhabirine, 62 yıldır süren davada 20 yıldır vekillik yaptığını ifade ederek, davanın uzun yıllardır sürmesi nedeniyle bilirkişi bulmada sıkıntı yaşandığını söyledi.


"Hakimin atayacağı bilirkişinin asgari 80 yaşında olması gerekiyor. Bu koşullarda 80 yaşındaki kişinin...