28 / 04 / 2024

3.havalimanı istanbul yolcu sayısı

3.havalimanı istanbul yolcu sayısı

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul'da toplam 120 milyon yolcu ağırlanacak...

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yeni havalimanının isminin "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı...

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!

3.Havalimanı'nın açılışına saatler kala, isminin ne olacağı da oldukça merak ediliyor. Yeni havalimanı girşine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

3. havalimanı metro güzergahı nasıl olacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapsitesine sahip olacak olan 3. havalimanı 29 Ekim'de resmen açılacak. 3. havalimanına geri sayım başlamışken en çok merak edilen soru ''havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?'' oluyor.

3. havalimanının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi olacak!

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanı ile ilgili, "İlk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli olacak yılda. 2023, 150 milyon, buraya çıkacağız." dedi...

3. havalimanı "Vay be" dedirtecek!

3. havalimanı için dünyaya ‘Vay be! Türkler yaptı’ dedirtmeyi başaracaklarını dile getiren İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, “2023’te yolcu sayısı açısından 100’ler kulübüne gireriz. Yani, yıllık 100 milyon yolcuyu yakalarız” dedi. 

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

İstanbul 3. Havalimanı'nın trafoları BEST'ten!

BEST Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yırcalı, "İstanbul 3. Havalimanı'nın tüm transformatörleri BEST tarafından üretilmiştir." dedi.

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

İstanbul 3. havalimanı belgesel oluyor!

İGA tarafından İstanbul'da inşaatı devam eden 3. havalimanının belgesel olacağı açıklandı. Açıklamada, "özünüz 2018’de bizde olsun" denildi.

3. Havalimanı’nın açılışı için geri sayım başladı!

3. Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de planlanan açılışı için 200 farklı senaryo üzerinde çalıştıklarını söyleyen İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Keskin, “İlk deneme için kast ajansı bize 3 bin yolcu getirecek” dedi.

3.havalimanı istanbul yolcu sayısı Haberi

3.havalimanı istanbul yolcu sayısı

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 2021'de Körfez ülkeleri coğrafi konum avantajıyla bölge olarak dünya uçuş ağının merkezine yerleşecek. Fakat şehir merkezli bakıldığında en fazla yolcu ağırlayacak şehirler/ havalimanlarının sıralaması da değişiyor.


Uluslararası Havalimanı Konseyi'nin (ACI) raporuna göre İstanbul, 2021'de yeni havalimanının da devreye girmesiyle 120 milyon yolcu ağırlayarak, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 3'üncü büyük havalimanı olacak.


UÇAK ÜRETİMİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Bakan Lütfi Elvan Güntay Şimşek'e konuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel uçak üretimi konusunda son aşamaya geldiklerini ve ABD'li Boeing'in de dahil olduğu uluslararası üreticilerle görüşmeleri yürüttüklerini kaydetti.


2021'DE EN FAZLA YOLCU AĞIRLAYACAK HAVALİMANLARI (ACI)

1* Beijing Capital - Çin/160 milyon yolcu

2* Jakarta Soekarno -...