26 / 11 / 2024

4. boğaziçi zirvesi aziz torun

4. boğaziçi zirvesi aziz torun

4. Boğaziçi Zirvesi'nde, "Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm" isimli panelde konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun 2B ile kentsel dönüşümün birlikte düşünülmesi ve planlanması gerekiyor dedi...

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim'de Boğaziçi’nde!

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim 2017'de GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşiyor.

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Gayrimenkul Yarışması düzenliyor!

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, 4-5-6 Kasım 2016 tarihlerinde eğitimlerin yapılacağı ve 25 Kasım'da sunum hazırlanacağı Gayrimenkul Yarışması düzenliyor..

Boğaziçi Akademik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Akademik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serdar Selamet ve Niyazi Selamet ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 4 Ağustos'ta Bahçelievler, Bahçelievler Mahallesi'nde kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi inşaat ekonomisi zirvesi 13 Ocak'ta!

13 Ocak Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan İnşaat Ekonomisi Zirvesi, Türkiye’de inşaat sektörü konusunda öncü bir etkinlik olma iddiasıyla yola çıkarak büyük isimleri bir araya getirecek.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi 13 Ocak'ta!

GYODER’in desteğiyle 13 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi, ‘İnşaat Sektörü'nün; geçmişi, bugünü ve geleceğiyle kapsamlıca incelemeyi amaçlıyor.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Uluslararası Müteahitlik Paneli yapıldı!

6. Boğaziçi Zirvesi’nde ele alınan, refah seviyesini artırmada önemli rol oynayan sektörlerden biri de inşaat oldu. Katılımcılar “Uluslararası Müteahitlik Paneli”nde sektörün refaha ulaşmadaki öneminden bahsetti.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Katar'daki yatırım fırsatları değerlendirilecek!

Bu yıl 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla ve "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenlenecek "6. Boğaziçi Zirvesi" 9-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

6. Boğaziçi Zirvesi Uluslararası Müteahitlik Paneli 9 Aralık'ta!

Türkiye’nin yanı sıra, 80 farklı ülkenin iş ve siyaset dünyasını bir araya getiren 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl 9-11 Aralık tarihleri arasında “Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah” temasıyla düzenleniyor.

1996 yılında Boğaziçi Koru Evleri'ndeki konutlar 2.500 dolar peşinatla satılıyormuş!

1996 yılında Sarıyer Boğaziçi Koru Evleri'ndeki 157 metrekareden 257 metrekareye kadar değişen 4 tip daire, 2 bin 500 dolardan (217 milyon 500 bin lira) başlayan peşinatla satılıyormuş.

1995 yılında Boğaziçi Malikaneleri'nde 4.500.000.000 liraya malikane!

Reşat Altın'ın 3 milyon 900 bin liraya satıldığı 1995 yılında, Sinpaş'ın Sarıyer'de inşa ettiği Boğaziçi Malikaneleri satışa sunulmuş. 135 metrekare büyüklüğündeki daireler bin 153 adet altın parasına, 4.5 milyara satılıyormuş.

1988 yılında 3. Boğaziçi Köprüsü yapımına 4 firma talip olmuş!

1988 yılında İstanbul Belediyesi'nin Bağlarbaşı ve Ortaköy arasında yaptıracağı 3. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımına 4 firma talip olmuş. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak köprüye en uygun teklifi 171 milyon dolarla STFA Grubu vermiş.

4. boğaziçi zirvesi aziz torun Haberi

4. boğaziçi zirvesi aziz torun

4. Boğaziçi Zirvesi'nde, "Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm" isimli panelde konuşan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, kentsel dönüşüm ve şehirleşme konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını ve dünya ortalamasının üzerinde bir şehirleşme oranının bulunduğunu kaydetti. 


Köyden şehre göçlerin yönlendirilmesinde yeteri kadar başarı sağlanamadığını, bu nedenle büyük şehirlerde arzu edilmeyen yapılaşmalar olduğunu belirten Torun, "Bu şehirlerin aslında önceden öngörülerek şehirlerin sosyo ekonomik yapısına, fiziki şartlarına göre geliştirilmesi, yani şehirlerin farklılaşarak var olmaları gerekiyordu" dedi. 


Torun, Türkiye'nin 2023 hedeflerine de değinerek, bu hedeflere ulaşmak için gayrimenkul ve arazinin birinci planda yer alması gerektiğini vurguladı. 


2B ile kentsel dönüşümün birlikte düşünülmesi ve planlanması gerektiği yönündeki düşüncelerini de dile getiren Torun, "Çünkü bu 2B ile ilgili tapular...