30 / 04 / 2024

40 milyar dolarlık kentsel dönüşüm

40 milyar dolarlık kentsel dönüşüm

Ekonominin lokomotif sektörü inşaat, 2013'e de damgasını vurdu. Sektör, geçen yıl mütekabiliyet yasasıyla sadece yabancıya 2.5 milyar dolarlık satış yaparken, 40 milyar dolarlık kentsel dönüşümle harekete geçti...

Amerikalı çip üreticisi Micron'dan 40 milyar dolarlık büyük yatırım

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden Micron, 40 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.

20 milyar dolarlık konut ihracatı hedefleniyor!

Türkiye 2018 yılında yabancıya satılan yaklaşık 40 bin konut sayesinde 6 milyar dolarlık konut ihracatı gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri yeni hedefi 20 milyar dolar olarak belirledi. Üstelik bu rakama kısa sürede ulaşılacak. 

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Enerjide yatırımcıya 40 milyar dolarlık fırsat!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut: "Türkiye’nin 2023’e kadar enerjide yapması gereken yatırım 100 milyar dolar seviyesinde. Biz bu miktarın minimum 40 milyar dolarlık kısmının özel sektör tarafından yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

MIPIM'deki 40 milyar dolarlık projeler Türkiye'yi merkez yapacak!

İstanbul ve çevresinde yaklaşık 40 milyar dolarlık proje yükseliyor. 2020’ye gelindiğinde İstanbul’da; 3 köprü, 3 havalimanı ve Boğaz’ın altından geçen 3 tünel tamamlanmış olacak.

7 yılda 40 milyar dolarlık demiryolu projesi yapılacak!

Dün açılan 6. Eurasia Rail Fuarı'na Türkiye'nin 7 yıl içinde hayata geçireceği 40 milyar dolarlık demiryolu projeleri damga vurdu. Dünya devlerinden Türkiye'ye hızlı tren fabrikası sözü geldi.

Ali Ağaoğlu, Suudi Arabistan'da 1 milyar dolarlık ortak proje yapacak!

Yazlık Evler Fuarı'nda Iraklı yatırımcıların İlgisiyle karşılaşan Ali Ağaoglu, Arap yatırımcılarla ortak projeler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Arabistan'da 1 milyar dolarlık ortak proje yapacağının altını çizen Ağaoglu "Yeni yatırımlar yolda" dedi.

Taner Yıldız: Akkuyu ve Sinop santrallerinde 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngörüyoruz!

Taner Yıldız: "Ülkemizde 2023'e kadar işletmeye alınmasını planladığımız Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 8'er milyar dolardan toplam 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngörüyoruz" dedi

Hizmet sektörü 48 milyar dolarlık katkısıyla TİM’e akredite oluyor!

Hizmet sektörü 48 milyar dolarlık katkısıyla TİM’e akredite oluyor. Türkiye’nin 2023 yılı hedefl eri kapsamında 500 milyar dolarlık ihracat için hizmet sektörü de farklı bölüm olarak yer alacak.

Mustafa Yılmaz: Geçen yıl 12 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz: "Geçen yıl sadece elektrik dağıtım, üretim ve doğal gaz dağıtım özeleştirmeleri sonucunda 12 milyar dolarlık özelleştirme işlemi gerçekleşti" dedi.

Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı!

Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı. Yeni üniteleri Nefeskesen ve Fatih’in Rüyası’nı hizmete sokan tema park, bu yıl AVM ile birlikte 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. Vialand’in oteli de 101 odasıyla kapılarını açacak...

Koç Holding, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Sabancı Holding Ceo'su Kurtul, politik istikrarın sağlanması halinde önlerinin açık olduğunu belirtirken, Koç Holding Ceo'su Durak da, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

Sergey Kirienko: Akkuyu Nükleer Santrali'nde Türk şirketlere 8 milyar dolarlık iş imkanı var!

Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kirienko, projede yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımın yerli firmalarca yapılabileceğini söyledi

40 milyar dolarlık kentsel dönüşüm Haberi

40 milyar dolarlık kentsel dönüşüm

Ekonominin lokomotif sektörü inşaat, 2013'e de damgasını vurdu. Sektör, geçen yıl mütekabiliyet yasasıyla sadece yabancıya 2.5 milyar dolarlık satış yaparken, 40 milyar dolarlık kentsel dönüşümle harekete geçti.


Kentsel dönüşüm yasasıyla canlılık kazanan gayrimenkul sektörü yıl boyunca yapılan düzenlemelerle hareketliliğini korudu. Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte yabancılara bir yıl oturma izninin verilmesi de konut satışlarına büyük bir ivme kazandırdı. 2013'ün ilk 10 ayında yabancıya 21 bin mülk satıldı. Şu ana kadar yabancıya satıştan 2.5 milyar dolar gelir sağlanırken bu işlemlerden beklenen gelir ise 5 milyar dolar. 2012'de yürürlüğe giren yasa öncesi konut satışlarının yüzde 2 ila 4'ü yabancılara yapılırken, bu oran 2013'te yüzde 10 seviyesine ulaştı. REIDIN'in Gayrimenkul Sektörü 2013 Değerlendirmesi raporuna göre, kasımda markalı konut projelerindeki satışların yüzde 7.8'i yabancı yatırımcılara yapıldı....