21 / 05 / 2024

488 kanun nolu damga vergisi kanunu

488 kanun nolu damga vergisi kanunu

11 Temmuz 1964 tarihinde ve 11751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 488 Kanun No'lu Damga Vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

Kanal İstanbul kanun tasarısı Başbakanlık'ta!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Kanal İstanbul ile ilgili düzenlemeyi önümüzdeki günlerde yapacağız. Ulaştırma Bakanlığımız kanun tasarısını Başbakanlık'a sevk etti" şeklinde konuştu.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

CHP'den İstanbul trafiği için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Karayolları Trafik Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.

Konya 78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Konya Selçuklu sağlık alanında yeni yatırımlara kavuşuyor. Aile Hekimleri’nin de eğitim göreceği ve bu yönüyle Türkiye’de ilk olan 78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Emlakçılar kanun istiyor!

Ülkemizde paranın en fazla hareket ettiği işlerden biri olan gayrimenkul pazarlama sektörünün maalesef kanunu yok. Kanun yapmak için bir iradede yok.

Haluk Pekşen: TBMM'ye Metro Kanun teklifi vereceğim!

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen insanların durumuna tepki gösterdi. Pekşen, 1 Kasım'dan sonra TBMM'ne Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Çankaya 27569 ada 1 nolu parsel imar planı askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Mart 2015'te onaylanan Çankaya 27569 ada 1 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği 16 Nisan 2015 Perşembe günü askıya çıktı...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

488 kanun nolu damga vergisi kanunu Haberi

488 kanun nolu damga vergisi kanunu

DAMGA VERGİSİ KANUNU

Kanun Numarası : 488

Kabul Tarihi : 1/7/1964

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/7/1964 Sayı : 11751

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 3 Sayfa : 2741

Cilt: 2 Sayfa: 721


BİRİNCİ BÖLÜM

Mükellefiyet ve İstisnalar

Konu:

Madde 1 – Bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabidir.

Bu kanundaki kağıtlar terimi, yazılıp imzalamak veya imza yerine geçen bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeler ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan belgeleri ifade eder.


Yabancı memleketlerle Türkiye'deki yabancı elçilik ve konsolosluklarda düzenlenen kağıtlar, Türkiye'de resmi dairelere ibraz edildiği, üzerine devir veya ciro işlemleri yürütüldüğü veya herhangi bir suretle hükümlerinden faydalanıldığı takdirde vergiye tabi tutulur.


Şümul:

Madde 2...