19 / 05 / 2024

5 bin konutun elektriği hayvan gübresinden karşılanacak

5 bin konutun elektriği hayvan gübresinden karşılanacak

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde kurulan biyoenerji santralinde günlük 400 ton hayvan gübresi işlenerek üretilen gaz ve elektrikle 5 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. İşte ayrıntılar...

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Türkiye Tasarım Vakfı, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için toplamda 50 hektarlık alanda 5 bin konutun tasarımını yapacak. 

TOKİ Ankara Sincan Saraycık’taki 5 bin 701 konutun inşasını tamamladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara Sincan Saraycık’ta yapımına başlanan 5 bin 701 adet konutun inşaatı tamamlandı.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

Gazianteplilere son dakika müjdesi! Tam 5 bin yeni konut inşa edilecek! 

Gazianteplilere son dakika müjdesi geldi. TOKİ "İlk Evim, İlk İşyerim" projesi kapsamında 4 bin konutun kurasının çekildiği şehirde 5 bin konut daha inşa edilecek.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesindeki 5 bin 615 konutun temeli 25 Ekim'de atılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 5 bin 615 konutun temel atma töreninin 25 Ekim Salı günü atılacağını dile getirdi.

25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacağını söyledi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 5 bin konutun temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin başlattığı "(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk etabının temelini 25 Ekim'de atıyoruz" diyerek müjdeyi verdi. Sosyal Konut projesine başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayandı.

TOKİ'den dar gelirliye 5 bin 808 ucuz konut müjdesi!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayında 5 bin 808 adet yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek.

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'da 26, İzmir'de 5 bin konutun çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Maaşı 5 bin 500 TL'nin altında olanlara müjde!

Dar ve orta gelirli aileler için yeni konutlar üretmeye devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu hafta içerisinde 1.823  konutun ihalesini gerçekleştirecek. Projelere maaşı 5 bin 500 TL'nin altında olan herkes başvuru yapabilecek...

İzmir'de 5 bin konutun projesi hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depremi sonrasında yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugün itibarıyle 5 bin konutun projelerini hazırladıklarını belirtti.

Avcılar'da 5 bin konut dönüşecek!

Avcılar Belediye Başkanı, Turan Hançerli  ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 5 bin konutun dönüşüme girdiğini söyledi.

5 bin konutun elektriği hayvan gübresinden karşılanacak Haberi

5 bin konutun elektriği hayvan gübresinden karşılanacak

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde kurulan biyoenerji santralinde günlük 400 ton hayvan gübresi işlenerek üretilen gaz ve elektrikle 5 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. Söktaş'a ait Efeler Çiftliği'ndeki hayvanlardan elde edilen gübrelerin kullanacağı tesisini açılışı yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yapılacak.


Ankaralı Senkron firması İncirliova'da hayvan gübresinden biyoenerji ve elektrik üreten bir tesis kurarak Türkiye'de ilklerden birine imza attı. İncirliova'nın Sınırteke Mahallesi'nde faaliyet gösteren Avrupa'nın en büyük çiftliği olan Söktaş'a ait Efeler Çiftliği'nde 6 bin büyükbaş hayvandan günlük 400 ton gübre elde ediliyor. Bu gübreleri kurulan biyoenerji tesisinde işlenip, gaz ve elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik yaklaşık 5 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor. Elektrik ve gaz üretiminden arta kalan gübre ise paketlenerek, çiftçilerin tarla ve bahçelerinde kullanılması için...