02 / 05 / 2024

5 yıllık kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama

5 yıllık kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Bu kapsamda, 1 aylık loca kiralama ücreti kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk geliyor.

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

5 yıllık kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama Haberi

5 yıllık kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama

Kira sözleşmesi, taraflar arasında imzalanabileceği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme süresinin uzaması halinde ödenecek damga vergisi miktarı da artıyor.

Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç oluşturacak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi halinde ödenen bir vergi oluyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kira sözleşmesinin kefalet şerhi içermesi ve noterde imzalanması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. İmzalanan kira sözleşmesinin 5 yıllık olması halinde tahsil edilecek vergi miktarının nasıl hesaplandığı merak ediliyor.

Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır? 2022 yılı kira sözlşemesi damga vergisi ne kadar?

5 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ DAMGA VERGİSİ HESAPLAMA FORMÜLÜ
 
Kira sözleşmeleri için tahsil edilen damga...