11 / 05 / 2024

50 yıllık kiracısı için 650 bin TL ödedi

50 yıllık kiracısı için 650 bin TL ödedi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir ev sahibi, 50 yıllık kiracısını evden çıkarmak için 1 milyon 200 bin kron (650 bin TL) ödemek zorunda kaldı.

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında aylık 29 bin kişi azalırken, yıllık bazda 542 bin kişi artış gösterdi. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında arttı.

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracıların oturdukları eve dair pek çok sorusu olabilir. Onlardan biri de 1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? İşte sorulan soruların detayları!

50 yıllık kiracısı için 650 bin TL ödedi Haberi

50 yıllık kiracısı için 650 bin TL ödedi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir ev sahibi 50 yıllık kiracısını evinden çıkarabilmek için tam 650 bin TL ödedi.


DR televizyonunun haberine göre, tarihiyle ünlü Kopenhag'ın en turistik noktalarından Nyhavn'daki (Yeni Liman) yüzlerce yıllık evde, 50 yıldır kiracı olarak oturan 73 yaşındaki bir kadın, evi tahliye etmek için ev sahibinden 1 milyon 200 bin kron para aldı.


Danimarka kanunlarına göre, 50 yıldır kirasını aksatmadan ödediği için evden tahliye edilemeyen kiracısını ikna etmek için para teklif eden ev sahibi, evini bakım ve onarımdan geçirdikten sonra mevcut kiranın 3 katına kiraya vermeyi planlıyor.


Kimliği gizli tutulan 73 yaşındaki emekli kiracının aldığı parayla kendine ev alacağı, aynı bölgede ev sahibi olan birçok kişinin aynı yönteme başvurmasının beklendiği...