29 / 05 / 2024

507 kilometre su ve kanalizasyon hattı

507 kilometre su ve kanalizasyon hattı

Başkan Akyürek, Konya merkezde su şebekesi hizmet oranının yüzde 100 'e, kanalizasyon şebekesi hizmet oranının ise yüzde 99,9 gibi rekor bir orana ulaştığını kaydetti.

Konya Büyükşehir'den dev altyapı yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’nın bütün ilçelerinde 2016 yılında 683 kilometre su, 743 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptı. KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında ayrıca 36 kilometre su, 18 kilometre de kanal ıslahı gerçekleştirdi.

Veysel Eroğlu: 8 bin 500 kilometre yeni orman yolu yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına daha hızlı müdahalede bulunmak amacıyla 2019 yılına kadar, 8 bin 500 kilometre yeni orman yolu yapılacağını bildirdi.

Yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendiğini belirtti. Eroğlu, Türkiye'de susuz şehir kalmaması için hedefler belirlediklerini vurguladı.

KKTC'ye su temini 477 kilometre ana dağıtım hatlarıyla yapılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mimar Sinan Mühendisler Birliği'nce Üsküdar Evlendirme Dairesi restoranında düzenlenen "Asrın Projesiyle Kıbrıs'a Atılan İmza" konulu programa katıldı.

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Alanya'da 15 kilometrelik kanalizasyon hattı yapılacak!

Alanya İlçe Koordinatörü Hüseyin Güney, "Bu yıl içinde Alanya'ya 35 kilometre su, 15 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak. Çalışmalarla Okurcalar, Konaklı ve Payallar'daki su sorunu tamamen ortadan kaldırılacak" dedi.

Alanya'ya 35 kilometre su hattı yapılacak!

Alanya İlçe Koordinatörü Hüseyin Güney, "Bu yıl içinde Alanya'ya 35 kilometre su, 15 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak. Çalışmalarla Okurcalar, Konaklı ve Payallar'daki su sorunu tamamen ortadan kaldırılacak" dedi.

Konya'da 507 kilometre su ve kanalizasyon hattı yapıldı!

Başkan Akyürek, Konya merkezde su şebekesi hizmet oranının yüzde 100 'e, kanalizasyon şebekesi hizmet oranının ise yüzde 99,9 gibi rekor bir orana ulaştığını kaydetti.

1979 yılında Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Bendi'nden karşılacakmış!

1979 yılında 200 bin nüfuslu Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Deresi üzerindeki Şamlar Bendi'nden karşılanacakmış. Sultan İkinci Mahmut tarafından yaptırılan dokuz kilometre uzunluğundaki Bent, 2 milyon ton su rezervine sahipmiş.

KKTC Su Projesi için 23 kilometre boru döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye su sağlayacak 1 milyar dolarlık proje de 80 kilometrelik deniz geçişinde şu ana kadar 23 kilometre boru döşendiğini belirterek, geriye kalan boruların da kısa zamanda döşeneceğini söyledi.

Ağrı'da afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor!

TOKİ tarafından sel felaketinden etkilenenler için yapılan ve 20 bloktan oluşan 388 afet konutunda 1 yıldan bu yana oturan aileler suların hiç akmadığını belirtirken her gün 1 kilometre uzaklıktaki dağdan evlerine su taşımaktan yakındı...

Recep Altepe: Hüdavendigar Kent Parkı su sporlarının merkezi olacak!

Başkan Altepe, parkın içinden geçen ve ıslah çalışmaları yapılan nilüfer deresi yatağında su tutulacağını, 1 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki parkurun başta kano olmak üzere su sporları için ideal olduğunu söyledi.

Taraklı atık su arıtma tesisi ihalesi 16 Haziran'da!

Taraklı’nın atık su sorununa kesin çözüm getirmek için 19 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşenecek. Hayata geçirilecek Taraklı altyapı projesinin ihalesi 16 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

507 kilometre su ve kanalizasyon hattı Haberi

507 kilometre su ve kanalizasyon hattı

Başkan Akyürek, şehir içme ve kullanma suyu şebekesi uzunluğunun ise toplam 5 bin 164 kilometreye ulaştığını ifade etti. 


2014'TE 507 KM SU VE KANAL HATTI 

Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle olan eski belde ve köylere yönelik altyapı yatırımlarının dev am ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, 2014 yılında Konya merkez ve ilçelerde 273 kilometre kanalizasyon, 234 kilometre su şebekesi yapıldığını ifade etti. 


İlçelerde su ve kanalizasyon sorununun çözümü için yoğun çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, bu kapsamda 2014 yılında 524 adet dezenfeksiyon sistemi ile 6 adet atıksu arıtma tesisinin bakım ve tadilatı yapılarak devreye alındığını, 14 bin 694 metrajlı 78 adet su kuyusu açıldığını, 3 adet su deposu yapıldığını dile getirdi. 


Başkan Akyürek, 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki yeni bağlanan mahallelerde...