10 / 05 / 2024

5.7 milyar dolarlık köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi

5.7 milyar dolarlık köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi

Koç Holding- UEM Ortak Girişim Grubu'nun, 5 milyar 700 milyon TL ile kazandığı köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı...

Emlak kraliçesi idam cezasına çarptırıldı! 12,5 milyar dolarlık dev vurgun!

Vietnam emlak kraliçesi Truong My Lan 12.5 milyar dolarlık mali dolandırıcılıktan idam cezasına çarptırıldı.

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

Türkiye'den 2023'ün ilk yarısında 5,4 milyar dolarlık binek otomobil ihracatı yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye, 2023'ün ilk yarısında 5 milyar 451 milyon 993 bin dolarlık binek otomobil ihraç etti.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin firmasına F-35 uçakları için 7.8 milyar dolarlık bir sözleşme değişikliği ihalesi hakkını verdiğini açıkladı.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

Hazineden 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı!

Açıklanan resmi verilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün itibariyle toplamda 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yaptı.

Tosyalı Holding'in İskenderun'daki 2.5 milyar dolarlık tesisinde sona yaklaşıldı!

Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandı.

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

Torkam Holding'ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

İnşaat taahhüt, gayrimenkul, PVC profil, demir çelik, teknoloji, madencilik ve enerji olmak üzere 5 sektörde faaliyet gösteren Torkam Holding, 7.8 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.

5.7 milyar dolarlık köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi Haberi

5.7 milyar dolarlık köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 25 yıllığına Koç Holding- UEM Group ve Gözde Girişim'e devredilen köprü ve otoyol bakım, onarım ve işletmesi Rekabet Kurumu tarafından onaylandı. İhale 5 milyar 700 milyon TL teklif ile...