24 / 05 / 2024

6. Dünya Kentsel Forumu

6. Dünya Kentsel Forumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada yoksulların barınacak bir yeri olmadığı sürece dünyanın huzur bulamayacağını söyledi

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Koronavirüsün dünya ekonomisine maliyeti 347 milyar doları bulabilir!

Asya Kalkma Bankası, Kovid 19 salgınının sona erme süresine bağlı olarak, dünya ekonomisi üzerindeki maliyetine ilişkin hazırladığı senaryoda, salgının 6 ay sürmesi halinde dünya ekonomisine maliyetinin 346,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

GYODER, Dünya Konut Günü’nde kentsel dönüşüme dikkat çekti!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklama yapan GYODER Başkanı Yetgin, "Türkiye’de dönüştürülmesi gereken 7.5 milyon konut bulunuyor. Zaman kaybetmeden, şehirlerimizin geleceğini de planlayarak bir an önce kentsel dönüşüm sürecini atlatmamız gerekiyor" dedi...

Dünya çelik üretimi Temmuz'da yüzde 5,8 arttı!

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin çelik üretimi rakamlarına göre; küresel ham çelik üretimi Temmuz ayında yüzde 5,8 artışla 154,6 milyon ton oldu...

Dünya çapındaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de!

Son 10 yılda dünya çapındaki 10 büyük projenin 6 tanesi Türkiye'de yapıldı diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ''Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor." dedi.

Dünya online emlak pazarını sekiz yeni trend şekillendirecek!

4-6 Ekim 2017 tarihlerinde Uluslararası Property Portal Watch Konferansı’na katılan Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, zirvede konuşulan ve dünya online emlak pazarına yön verecek sekiz yeni trendi açıkladı.

Kentsel dönüşüm daha iyi bir dünya için olmalı!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşümün daha iyi bir dünya için olması gerektiğini söyledi.

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.

6. Dünya Kentsel Forumu Haberi

6. Dünya Kentsel Forumu

Bakan Bayraktar, İtalya'nın Napoli kentinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Kentsel Forumu'nun Bakanlar Oturumu'nda yaptığı konuşmada, ''Bugün dünyaya baktığımızda, Afrika'da insanların yüzde 35'i, Asya'da yüzde 40’ı ve toplamda dünyadaki 7 milyar nüfusun da yarısı şehirlerde yaşıyor. Fakat giderek bu sayı artacak, hem nüfus hem de bu artan nüfustan dolayı şehirlere yüksek oranda göç olacak. En çok dikkat etmemiz gereken husus, dünyadaki yoksullar olmalıdır. Yoksulları rahat bir ortama kavuşturmadıkça, yoksullar için rahat bir yerleşim elde etmedikçe, üzerinde yaşadığımız dünya huzuru yakalayamayacaktır.'' dedi.


Özellikle Kuzey yarı kürede yaşayanların, güney yarı küreye sadece maddi bakımdan değil, aynı zamanda bilgi alışverişi konusunda da yardım etmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, ''Dünya milletlerinin refaha kavuşması için daha çok birbirimizin elinden tutmalıyız. Daha çok yardım...