05 / 05 / 2024

6. İzmir Turizm Ödülleri

6. İzmir Turizm Ödülleri

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Turizm Ödülleri törenle verildi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ev sahipliğinde İzmir Arena'daki geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak de katıldı.

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

Turizmde yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi açılışında konuştu. Bakan Ersoy, ''Önümüzdeki yıl yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek'' diye konuştu.

Konut satışları yüzde 12.81 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,81 artış gösterdi. Raporda 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 1,8, Ankara’da yüzde 18,6, İzmir'de yüzde 8 oranında artış yaşandığı belirtiliyor.

İzmir Karaburun'da 6 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir Defterdarlığı Karaburun Malmüdürlüğü, Karaburun İskele'de bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Konut ve turizm tesis alanı imarlı arsaların satış bedeli 6 milyon 76 bin TL olarak belirlendi.

Barajlardaki doluluk oranı geçen seneye göre arttı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

Giray Yapı İnşaat Taahhüt Onarım Yatçılık Ve Turizm İşl.San.Ve Tic. Ltd.Şti.Cıty Loft No 6 Şubesi açıldı!

Giray Yapı İnşaat Taahhüt Onarım Yatçılık Ve Turizm İşl.San.Ve Tic. Ltd.Şti.Cıty Loft No 6 Şubesi 15 bin TL sermaye ile 23 Haziran 2015 tarihinde Ataşehir'de kuruldu.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

İzmir’de en iyi resort otel ödülü Boyalık Beach’e verildi!

Turizm Haftası kapsamında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen İzmir Turizm Ödülleri’nde en iyi resort otel ödülü Özkardeş Grubu’na ait Boyalık Beach Otel’e verildi.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Özmir Mimarlık İnşaat Metal Hırdavat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmir Mimarlık İnşaat Metal Hırdavat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 13 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Ataşehir'de, Sinan Demir Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Turizm gelirleri yüzde 6,2 arttı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Turizm geliri, bir önceki yıla göre yüzde 6,2 arttı ve 34 milyar 305 milyon 904 bin dolara yükseldi.

6. İzmir Turizm Ödülleri Haberi

6. İzmir Turizm Ödülleri


Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Turizm Ödülleri törenle verildi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ev sahipliğinde İzmir Arena'daki geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak de katıldı. 15 dalda 18 ödülün verildiği gecede ayrıca destekte bulunan 31 kuruluşa da teşekkür plaketi sunuldu. Eziz, turizmin 54 sektörün lokomotifi olduğunu dile getirerek "Samimiyet, dostluk ve el birliği ile çok daha iyi işlere imza atacağız" dedi. 


Teos ziyarete açılıyor

Vali Toprak ise Türkiye'ye 36 milyon turistin geldiğini ve turizm sektöründe Türkiye'nin artık dünyada ilk 5'i zorladığını dile getirerek, "İzmir bu kazanımlardan ve pastadan payını daha büyük almalıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir'de 21 alanı turizm merkezi ilan etti. Planlama bitince yatırımcılarımız için altyapı dahil her şey hazır olacak. UNESCO Kültür mirası listesine Efes, Bergama, Birgi...