06 / 05 / 2024

6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı

6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı

Mayıs ayında yürürlüğe girecek enerji kimlik belgesinin konutlara faydasını değerlendiren uzmanlar, “Eskiden insanlar daire bakarken mutfağı ve salonu nasıl diye incelerdi. Son zamanlarda mantolama var mı diye soruyorlar yani enerji kimlik belgesi” diyerek konunun önemine vurgu yapıyor.

Bülent Güney: Her binanın enerji sınıfını belirleyeceğiz!

GN Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, ''Mayıs ayından itibaren bu belgeyi almadan alım-satım ve kiralama işlemlerini yapamayacağız. Bu belge ile her binanın enerji sınıfını belirlemeye başlayacağız" dedi.

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken deprem uzmanlarından peş peşe açıklama geldi.  5.6 büyüklüğünde deprem olabilir...

Son dakika! Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Tekirdağ'dan da hissedildi!

AFAD, Çanakkale Biga'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Hatay'da 3.6 büyüklüğünde deprem oldu! SON DAKİKA! AFAD duyurdu!

Hatay Reyhanlı'da saat 11.32 sıralarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Konut Fiyat Endeksi yüzde 103,6 arttı! Son iki yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Mayıs ayında aylık yüzde 3,6 ve yıllık yüzde 103,6 artış göstererek, 877,9 seviyesinde gerçekleşti.

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

Son dakika deprem! Erzurum'da 4.6 büyüklüğünde deprem oldu!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde saat 10:41'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

SON DAKİKA: Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem!

SON DAKİKA: AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması geldi. Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı Haberi

6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı

Mayıs ayında yürürlüğe girecek enerji kimlik belgesinin konutlara faydasını değerlendiren uzmanlar, “Eskiden insanlar daire bakarken mutfağı ve salonu nasıl diye incelerdi. Son zamanlarda mantolama var mı diye soruyorlar yani enerji kimlik belgesi” diyerek konunun önemine vurgu yapıyor. 


İstanbul’da 6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta enerji verimliliği ve yalıtım alanında uzmanlar ile Enerji Bakanlığından yetkililer Enerji Kimlik Belgesi, yalıtım konusunda doğru bilinen yanlışlar, yalıtımlı binaların ülke ekonomisine sağlayacağı faydalar konusunda deneyim ve görüşlerini paylaştı.


Panelde konuşan GN Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, “Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi; enerji. Enerjinin büyük kısmı yalıtımsız binalarda tüketilmekte. Bu konferansla amacımız, insanların bu anlamda bilinçlenmesini sağlayabilmek. Ekonomi için yalıtımsız binalarda boşa giden enerjiyi bertaraf edebilmek” dedi.


“Mayıs ayından itibaren Enerji Kimlik Belgesi almadan alım-satım...