09 / 05 / 2024

6098 kira kanunu

6098 kira kanunu

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Ev sahipleri dikkat: Fahiş kira isteyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis geliyor! 

Kira Kanunu düzenlemesi, Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un önündeki en acil kanun taslaklarından biri olarak dikkat çekiyor. Düzenleme ile konutunu fahiş fiyata kiraya veren konut sahipleri 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanacak. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

2015 Eylül kira artış oranı!

Kira Kanunu gereğince kira sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kirada artış yapılıyor. Meskene ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. Peki, 2015 Eylül kira artış oranı nedir?

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Kira bedelinin belirlenmesi kanunu!

Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira sözleşmesi kapsamında kira bedeli, kira süresi ve kira artış oranları gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte kira bedelinin belirlenmesi kanunu...

Kira kontratı kanunu!

Kira kontratı kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu'nun Dördüncü Bölümü olarak karşımıza çıkıyor. İşte gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar....

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

6098 kira kanunu Haberi

6098 kira kanunu

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.


4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu Kira Yasası esasları şu şekilde: 


Yeni kira yasası..


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler


A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir...