11 / 05 / 2024

6552 sayılı torba yasa emlak vergisi son tarih

6552 sayılı torba yasa emlak vergisi son tarih

Torba Yasa hükümlerine göre emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?

Kurtköy Paragon'da teslime sayılı günler kaldı!

Küçükçalık imzası ile hayata geçirilen Kurtköy Paragon'da teslime sayılı günler kaldı. Projede hemen tapu fırsatı sunuluyor..

Haliç Port için gün sayılıyor!

Etrafındaki fabrikaların temizlenmesiyle yeniden canlanması beklenen Haliç'te yatırım planları artıyor. Haliç Port projesinin başlaması için gün sayılırken bölgede yerli ve yabancı 10 marka otel açtı. 

6306 sayılı kanuna göre kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "6306 Sayılı Kanuna Göre Kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Demirdeki gümrük vergisi hatırı sayılır oranda düşecek!

İnşaat demir fiyatlarının yüksek olmasında dolayı müteahhitler fiyatlar düşmezse 9 Haziran'da iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirmişlerdi. Müteahhitlere kimin işini bırakıyorsunuz diye seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, demirdeki gümrük vergisinde hatırı sayılır düşüş olacağını belirtti.

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu tam metni!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair 7020 sayılı kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunun tam metni...

World Cities Expo İstanbul’a sayılı günler kaldı!

Günümüzün akıllı şehirlerini sürdürülebilir yaşam vizyonuyla geleceğe taşıyan dünyanın öncü kurum, kuruluş ve uzmanlarını bir araya getirecek World Cities Expo İstanbul’a sayılı günler kaldı.

6761 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

6761 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ordu Tenis Kortu için sayılı günler kaldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin cazibesini artıracak bir projeyi daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Ordu’da yeni bir sosyal yaşam alanı olacağı gibi, tenis sporcularının da sayısını artıracak tenis kort ve sosyal tesis projesinin bitimine sayılı günler kaldı.

6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı , 6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru yayımladı. İşte 2B arazileri ile ilgili o duyuru..

Ulaşım planını onaylamayan belediyenin alt ölçekli projeleri kaçak sayılır mı?

Ankara Ulaşım Ana Planı konusunda bir açıklama yapmamasını eleştiren Nazlıaka, konuyu TBMM’ye taşıdı. Nazlıaka, “Ana Ulaşım Planı’nı onaylamayan belediye yönetiminin alt ölçekli projeleri kaçak sayılır” dedi.

Gayrimenkulden gelen döviz doğrudan yatırım sayılıyor!

“Yabancı Sermaye” şekil ve isim değiştirdi. Adı “Doğrudan Yatırım” oldu. Son yıllarda yabancıların gayrimenkul satın almak için getirdikleri döviz de doğrudan yatırım sayılıyor.

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Sayıl Ambalaj İnşaat Petrol Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sayıl Ambalaj İnşaat Petrol Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Tolga Dönmez Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 5 Ekim'de Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi'nde açıldı.

6552 sayılı torba yasa emlak vergisi son tarih Haberi

6552 sayılı torba yasa emlak vergisi son tarih

Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Emlak ve çevre temizlik vergi borcu bulunan mükellefleri de ilgilendiren 6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kanunda yer alan esaslara göre, emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor.


Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?


Torba yasa emlak vergisi son tarih..

Torba yasa emlak vergisi son tarih 30 Kasım 2014 tarihi olup; bu tarihe kadar yapılandırma müracaatlarının yapılması gerekiyor. Aksi halde af kapsamında yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yapılandırma yapan...