04 / 05 / 2024

66 nolu Katma değer vergisi sirküleri

66 nolu Katma değer vergisi sirküleri

Katma değer vergisi genel uygulama tebliği konulu Katma değer vergisi sirküleri/ 66, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte katma değer vergisi sirkülerinde yer alan esaslar..

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik!

27 seri nolu, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik 2018!

19 seri nolu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

BIST'te inşaat sektörü endeksi yüzde 1,66 azaldı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,96 yükselişle 78.524,89 puandan tamamlarken, en fazla azalan sektör endeksi yüzde 1,66 ile "inşaat" oldu.

İzmir Foça'ya 66 bin TL'ye biyogaz santrali kuruluyor!

İzmir Foça'da, biyogaz enerji santrali kuruluyor. Toplamda 66 bin TL'ye yapılması planlanan projede biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak.

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Keleş, Hicabi Keleş, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyeliklerinde 60 bin TL sermaye ile Esenyurt'ta kuruldu.

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy, Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve TicaretAnonim Şirketi, Mustafa Keleş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hicabi Keleş ve Metin Keleş Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy'de kuruldu.

Şehitkamil Sanat Merkezi Mimari Fikir Yarışması'nda 66 proje yarışıyor!

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda 66 projenin yarıştığını söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Çok değişik fikirleri görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 28 Haziran tarihinde 29756 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yapılan değişiklik...

Seramik kaplama malzemeleri katma değer fark yaratıyor!

Yer döşemeleri pazarının önemli ürünlerinden olan seramik kaplama malzemeleri sektörü, yarattığı katma değerle fark yaratıyor. 400 milyon dolar ihracatı olan sektörün ithalatı ise sadece 40 milyon dolar civarında.

4 ayda 66 yeni otel projesi için teşvik belgesi verildi!

Anadolu illerindeki otel yatırımları devam ediyor. Yılın ilk 4 ayında 29 şehirde 14 bin 581 yataklı 66 yeni otel projesi "teşvik belgesi" alırken bu projeler için 1 milyar lira yatırım yapılacak

Göl İletişim Madencilik Elektrik İnşaat Tem.Gıda Tar.Tur.Pet.Kuyum. San.Tic.Ltd.Şti.2 Nolu İstanbul Şb. açıldı!

Göl İletişim Madencilik Elektrik İnşaat Tem.Gıda Tar.Tur.Pet.Kuyum. San.Tic.Ltd.Şti.2 Nolu İstanbul Şb. Mehmet Salih Aslan Şube Müdürlüğü'nde 40 bin TL sermayeyle Kağıthane'de açıldı.

Özelleştirmelerden 66 milyar dolar gelir elde edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nın 2015 yılı Faaliyet Raporu tamamlandı. Rapora göre 1986-2015 döneminde idare tarafından gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarı 66,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

66 nolu Katma değer vergisi sirküleri Haberi

66 nolu Katma değer vergisi sirküleri

Katma değer vergisi sirküleri/66!

Katma değer vergisi genel uygulama tebliği konulu Katma değer vergisi sirküleri/ 66, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Sirkülerde yer alan esaslar şu şekilde sıralanıyor:


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı


KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/66


Konusu: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği

Tarihi: 10/06/2014

Sayısı: KDV-66 /2014-1


1. Giriş

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği 26/04/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmak suretiyle 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.


Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin geçiş dönemi uygulamasına ilişkin tereddüt edilen hususlara ilişkin açıklamalar, bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


2. Tebliğin Yürürlüğüne İlişkin Açıklama


2.1. Genel Açıklama


Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği, 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup, bu tarihten sonraki işlemlere Tebliğde belirtilen usul ve esaslar uygulanır. Tebliğin yürürlük tarihinden önceki işlemlere ise mülga...