18 / 05 / 2024

8 geriledi

8 geriledi

2015 yılının ilk dokuz ayında alınan toplam yapı ruhsatları metrekare olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,8 azalarak 132,3 milyon metrekareye geriledi.

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

VavaCars, VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilerken bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. 

Yüzde 8’lik fiyat düşüşü ikinci el araç alımlarını avantaja çevirdi!

VavaCars’ın araştırmasına göre ikinci el araç fiyat artışları, iki yılın ardından eylül ayında düştü. Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen gerçek piyasalardaki ikinci el araç fiyatlarının yüzde 8 gerilediğini söyledi.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 8 milyar 660 milyon TL azalarak, 10 trilyon 678 milyar 681 milyon TL'ye düştü. Tüketici kredileri tutarı ise 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi...

Tüketici kredileri 1 trilyon 437,8 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 437,8 milyar TL'ye geriledi...

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Ekim 2022’de yüzde 85,51’e çıktıktan sonra baz etkisiyle düşüşe geçen yıllık enflasyonda gerileme süreci 8 aya ulaştı. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE bazında enflasyon ise mayıs sonundaki yüzde 63,72 düzeyinden, haziranda yüzde 59,95’e geriledi.

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.

Deprem etkisiyle sert düşüş! Sanayi üretimi yüzde 8,2 geriledi! 

Sanayi üretim endeksi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin olduğu Şubat ayında aylık bazda yüzde 6, yıllık bazda yüzde 8,2 azalış gösterdi. İşte detaylar..

Migros yine yaptı yapacağını! 8'li tuvalet kağıdı 37 TL'den satışta! yetişen alır

Tuvalet kağıdında büyük indirim Migros'tan geldi. 8'li tuvalet kağıdının 37 TL'ye kadar gerilediği ilanı yapıldı. İşte tuvalet kağıdı indirimine ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Fed'in net kârı geçtiğimiz sene geriledi!

Fed'in net geliri, yüksek faiz maliyetleri nedeniyle geçen yıl 49.1 milyar dolar düşerek 58.8 milyar dolara geriledi.

8 geriledi Haberi

8 geriledi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Kasım Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Alınan konut ve konut dışı bina yapı ruhsatlarının bir dönem sonraki inşaat harcamaları için önemli bir öncü gösterge olduğu belirtilen rapora göre, 2015 yılının ilk dokuz ayında alınan toplam yapı ruhsatları metrekare olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,8 azalarak 132,3 milyon metrekareye geriledi. 


Alınan konut yapı ruhsatları ise yine bir önceki yılın ilk dokuz ayına göre metrekare bazında yüzde 25,2 azalarak 98 milyon metrekareye indi. Daire sayısı olarak ilk 9 ayda gerileme yapı ruhsatlarında yüzde 23,6, yapı izinlerinde ise yüzde 10 oldu. Kasım ayında 5 puan artan inşaat sektörü güven endeksi yıl içindeki en hızlı ayiık artışını gerçekleştirdi. Yılın ilk çeyreğinde artan, ikinci çeyrekte durağanlaşan...