05 / 05 / 2024

800 yıllık Alaaddin Camii taç kapı

800 yıllık Alaaddin Camii taç kapı

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

Yıllık 800 bin yeni konut talebine rağmen karşılık konut üretimi 550 binlerde!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de yıllık ortalama yeni konut talebi 800 bin adede yaklaşırken, son dönemlerde arz sayısı 550 binlerde seyrediyor.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

Sivas Zara'daki 800 yıllık kilise onarılmayı bekliyor!

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Müslümabat köyü sakinleri, köylerinde bulunan ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen kilisenin onarılarak inanç turizmine kazandırılmasını istiyor.

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Samsun'daki 800 yıllık Çakallı Han restoran oldu!

Samsun'un Kavak ilçesinde Anadolu Selçuklu devleti hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan ipek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi, restorasyon görüp restoran olmasının ardından arttı.

Bursa'da 120 yıllık Selimiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

İzmir'de 800 yıllık tarihi caminin tavanı çöktü!

İzmir’in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu.

Akseki'deki 800 yıllık mahalle turistlerin gözdesi oldu!

Akseki’ye bağlı 800 yıllık Sarıhacılar Mahallesi, bu yıl yerli ve yabancı 20 bin turist tarafından ziyaret edildi. Turistler en çok tarihi cami, düğmeli evler ve İpek Yolu’na ilgi gösteriyor..

800 yıllık Alaaddin Camii taç kapı Haberi

800 yıllık Alaaddin Camii taç kapı

Anadolu beylikleri döneminin en önemli yapılarından biri olarak gösterilen ve yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen Korkuteli Alaaddin Camisi, 2015 yılında restorasyona alındı. Caminin, sanat tarihi açısından eşsiz özellikteki taç kapısının da restorasyon kapsamında sökülüp yeniden yapılacağı açıklandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; restorasyon projesinin mimarı Mehmet Emin Yılmaz, tüm duvarlar için statik incelemenin yapıldığını, taç kapıdaki taşlardan numuneler alındığını ve sökülüp güçlendirmeye karar verildiğini, nitelikli taşların ise depoya kaldırıldığını iddia etti. Ancak restorasyon sırasında kapı taşlarının bir kısmının üstüne numaralar yazıldı ve taşlar yola gelişigüzel koyuldu. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Divriği Darüşşifası’nda bulunan taç kapıya benzerliği ile bilinen, Anadolu’nun önemli eserlerinden Alaaddin Camisi’nin kapısı artık yoktu.

Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü, Antalya Koruma Kurulu kararıyla kapının numaralandırılıp söküldüğünü,...