21 / 05 / 2024

ab komisyonu merkezi

ab komisyonu merkezi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin kamu harcamalarını sınırlandıran kuralların askıya alınmasını teklif etti.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşırken, AB Komisyonu Başkanı’nından beklenmedik bir açıklama geldi. Buna göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. İşte ayrıntılar…

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan iPhone 12 satışının yasağına ilişkin açıklama geldi. Komisyon, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararına ilişkin Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek amacıyla 3 ay süresi olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

AB Komisyonu açıkladı! Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek

AB Komisyonu, Türkiye'ye has yayımladığı son raporda tahminlerini güncellerken, ülkede devam eden aşırı gevşek para politikası izlendiğinde enflasyonun yüksekten seyretmeye devam edeceği yazıldı. Enflasyon rakamının sadece yavaş bir halde aşağı gelebileceği kaydedildi.

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

Doğal gazda tavan fiyat!

Avrupa Birliği (AB) komisyonu, doğal gaz için MWh başına 275 Euro maksimum vadeli fiyat belirlemeyi önerdi.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Avrupa Birliği üyesi 15 ülke doğal gaza tavan fiyat istiyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülke, AB Komisyonu'ndan, ithal doğal gaza tavan fiyat uygulamaya ilişkin plan hazırlamasını istedi.

ab komisyonu merkezi Haberi

ab komisyonu merkezi

AB Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsün ekonomik etkilerine hızlı müdahale edilebilmesi için AB’nin İstikrar ve Büyüme Paktı'ndaki cayma maddesinin yürürlüğe sokulması sürecinin başlatıldığı bildirdi. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; İstikrar ve Büyüme Paktı, AB üyesi ülkelerin kamu harcamalarını ve bütçe açıklarını sınırlandıran katı kurallar içeriyor.

AB Konseyi'nin onayıyla yürürlüğe girecek madde, üye ülkelerin kamu harcamalarını kriz döneminde serbest bırakıyor. AB kurallarına göre, üye ülkelerin bütçe açıklarının GSYH'lerinin yüzde 3'ünün, kamu borçlarının da GSYH'lerinin yüzde 60'ının altında olması şartı aranıyor.

Normal şartlarda bu sınırlar aşıldığında uygulanacak tedbirlerin bildirilmesi ve buna yönelik etkin mücadelenin yerine getirilmesi...