05 / 05 / 2024

ab ülkelerinin ihracat rakamları

ab ülkelerinin ihracat rakamları

Türkiye'nin ihracatı, geçen ay 2019'un aynı dönemine göre AB üyesi 27 ülkenin 20'sine artarken, yüzde 230,34 ile en fazla ihracat artışı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde kaydedildi.

Otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 20 arttı!

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatı, 2023 yılının 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi.

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

AB'de yeni otomobil satışları nisanda yüzde 17,2 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinin nisan ayına dair yeni otomobil tescil verilerini duyurdu. Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, nisan ayında yüzde 17,2 yükselerek 800 bini geçti.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), AB ülkelerini bütçe açıkları ve yüksek borç oranları nedeniyle uyardı. Avrupa Birliği'ni (AB) bütçe kurallarını güncellemesi gerektiğini belirten IMF, yüksek borca sahip AB ülkelerinin de bütçe açıklarının bir kaç yıla kadar düşürülmesi konusunda birliği uyardı.  

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

AB ülkelerinin Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 oranında azaltacağını açıklamasının ardında küresel piyasalarda değeri artan petrol Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını vurdu. Motorin ve benzine 1 Haziran itibarıyla devasa zam geliyor. Haberi milletvekili açıkladı.

AB kararı brent petrol fiyatını uçurdu! Brent petrol ne kadar? Petrolün varilinde son durum...

AB ülkelerinin Rus ham petrol sevkiatının büyük çoğunluğunu durdurmak üzere anlaşmaya gitmesi ile bugün brent petrol fiyatları uçtu. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varil fiyatında son durum 31 Mayıs 2022...

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

ab ülkelerinin ihracat rakamları Haberi

ab ülkelerinin ihracat rakamları

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerinin en derinden hissedildiği mart-nisan-mayıs döneminde Türkiye'nin AB'ye ihracatı geçen yılın aynı dönemlerine göre kayda değer bir şekilde olumsuz etkilenmişti. Ancak ekonominin tekrar canlanmasıyla ve sanayide çarkların tekrar dönmeye başlamasıyla Türkiye AB'ye ihracatta toparlanma yoluna girdi ve önceki aylara göre önemli bir gelişme kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin ihracatı geçen ay yüzde 15,8 artarak 13 milyar 469 milyon dolar oldu. Haziran ayı ile başlayan normalleşme süreciyle birlikte Türkiye, hem küresel ticarette hem de AB'ye ticarette atağa kalktı.

Türkiye'nin geleneksel ihracat pazarı Avrupa Birliği'ne (AB) dış satımı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde mart, nisan ve mayıs aylarında geçen yılın aynı dönemlerine göre azalırken, haziran ayında 27 AB ülkesinin 20'sine ihracatı arttı.

AA muhabirinin,...