17 / 05 / 2024

ab ye mobilya ihracatı

ab ye mobilya ihracatı

2004 yılından bu yana, 'Orman Güvenlik Kurulu Sertifikası' (FSC) uygulamasına geçtiği için ABD'ye ihracatı tamamen duran mobilya sektörü, AB ülkelerinin de bu uygulamaya geçmesinden endişe ediyor

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Doğal gaza tavan fiyat tartışma konusu!

27 AB üye devletinin enerji bakanları, Avrupa'nın enerji krizine karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Lüksemburg'da bir araya geldi.

Her şey dahil düğün paketlerinde yüzde 32’ye varan indirim fırsatı! Rapsodi Mobilya 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rapsodi mobilyanın her şey dahil düğün paketlerinde, yüzde 32’ye varan indirimli fiyatları devam ediyor. 8 farklı modelde geçerli olan indirim kısa süre için geçerli olacaktır.İşte, Rapsodi mobilya düğün paketleri 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), AB ülkelerini bütçe açıkları ve yüksek borç oranları nedeniyle uyardı. Avrupa Birliği'ni (AB) bütçe kurallarını güncellemesi gerektiğini belirten IMF, yüksek borca sahip AB ülkelerinin de bütçe açıklarının bir kaç yıla kadar düşürülmesi konusunda birliği uyardı.  

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Ruhsar Pekcan açıkladı! Stratejik hedefimiz AB'ye tam üyelik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir gündem için fırsat mevcut. Bunun için çalışmaya hazırız." dedi.

İdlibliler'den AB'ye davet: Evlerimizi görsünler!

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i yaşadıkları briket evleri görmeye davet ederek “Erdoğan bizi korudu, kolladı. Sayın Leyen, sizi hayatımızı görmeye davet ediyoruz'' açıklamasında bulundu.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

AB'ye ihracat Kovid-19'un etkisiyle martta geriledi!

Türkiye'nin geleneksel ihracat pazarı Avrupa Birliği'ne (AB) dış satımı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde geçen marta yüzde 21,3 azalış göstererek 5 milyar 846 milyon 85 bin dolar oldu.

ab ye mobilya ihracatı Haberi

ab ye mobilya ihracatı

2004 yılından bu yana, 'Orman Güvenlik Kurulu Sertifikası' (FSC) uygulamasına geçtiği için ABD'ye ihracatı tamamen duran mobilya sektörü, AB ülkelerinin de bu uygulamaya geçmesinden endişe ediyor.

Başta, ABD ve AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizle sarsılan mobilya sektörü, bu kez 'Orman Güvenlik Kurulu (FSC-Forest Stewardship Council) Sertifikası'ndan endişe etmeye başladı. 2004 yılından bu yana FSC sertifikası uygulamasına geçen ABD'ye ihracatı tamamen duran mobilya sektörü, AB ülkelerinin de bu uygulamaya geçmesinden endişe ediyor.
İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birkaç Avrupa ülkesinin bu uygulamaya geçme sinyalleri verdiğini söyledi. Bu sertifika zorunluluğunun tüm Avrupa'da yayınlaşması halinde, ABD pazarında olduğu gibi, AB pazarını da kaybedilebileceği endişesini dile getiren...