02 / 05 / 2024

ABD ankara büyükelçilik binası nerede

ABD ankara büyükelçilik binası nerede

ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den 88 milyon dolara satın almıştı. ABD'nin Çukurambar Büyükelçilik binası 2019'da tamamlanacak.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binası açıldı!

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

ABD İsrail'deki büyükelçilik konutunu sattı!

ABD yönetimi, İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması sebebiyle Tel Aviv yakınındaki büyükelçilik konutunu adı açıklanmayan bir müşteriye sattı.

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Önen: Ev satmıyorum, Türkiye'yi tanıtıyorum!

Yaklaşık 2 senedir Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Abdulkadir Emin Önen, “Çinlilere ev pazarlıyor” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Emin Önen, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım" dedi.

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat yapmayacak!

Limak İnşaat, "ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat'ın yapacağı" yönündeki haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Limak, açıklamasında "ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat'ın yapacağı bilgisi gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı. 

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

Kore Büyükelçisi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inceledi!

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanında incelemeler yaptı. 

Ankara'daki eski Alman Büyükelçilik binası 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından eski Alman Büyükelçilik binası, Kamu yararı gözeterek çalışan ve kar amacı gütmeyen Dernek ve Vakıflara kiralanıyor..

ABD ankara büyükelçilik binası nerede Haberi

ABD ankara büyükelçilik binası nerede

ABD’nin Ankara Çukurambar’da inşa edeceği yeni büyükelçilik binasının arsası için 88 milyon dolar ödediği ortaya çıktı. ABD, 37 bin metrekarelik arsayı TOKİ’den satın aldı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin taşınması tartışmaları, ilk olarak 2011’de gündeme gelmişti.


Gazete Habertürk'ten Bahar Bakır'ın edindiği bilgilere göre, ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den satın aldı. Arazinin 88 milyon dolara alındığı öğrenildi.


2019’DA BİTECEK

Kaynaklar, binanın temeli için çukur kazıldığını kaydetti. İnşaat alanı dev beton duvarlarla çevrildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Yeni büyükelçilik kompleksinde Amerikan deniz piyadeleri için bir rezidans, depo, otopark ve sosyal alanların da olacağını belirtiliyor. 



"ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ İLE İRTİBATI YOK"

ABD Büyükelçiliği’ne satılan arsanın Atatürk Orman Çiftliği arazisi olduğu iddialarına Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yalanlama geldi. Bozdağ, sorular üzerine, “Atatürk Orman Çiftliği...