11 / 05 / 2024

abd benzin vergi

abd benzin vergi

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Akaryakıtta resmen zam yağmuru! Benzin ve motorinden sonra şimdi de LPG'ye zam geliyor!

Vergi, döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar adeta zam yağmurunu da beraberinde getirdi. Dün gece benzin ve motorine gelen zamlardan sonra bu gece de otogaza (LPG) zam geliyor. Akaryakıt fiyatlarına geçen hafta cuma günü de 1 TL'nin üzerinde zam gelmişti.

Brent petrolde tahminler yükseldi: Benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolde fiyat tahminini yükseltti. Peki benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, Petrol Ofisi, Opet, Total 26 Şubat 2024 fiyat listesi...

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Benzin ve motorin alacaklar bu habere dikkat! Sizleri de derinden etkileyecek

Benzin ve motorin fiyatlarını da etkileyen petrol fiyatlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. ABD, petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Benzin ihracatı yasaklanıyor! Milyonlarca kişiyi etkileyecek!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, ülkede benzin fiyatlarının ortalamanın galon (3,78) başına 3,12 doların üzerine yükseldiği dönemlerde petrol ihracatının yasaklanması amacıyla tasarı sundu. İşte ayrıntılar...

ABD’den flaş karar! Benzin fiyatları düşecek!

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil sebebi ile çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacağını duyurdu. İşte detaylar…

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısma kararı, ABD benzin fiyatlarının yeniden yükselmeye başlayabileceği endişelerini artırdı.

Brent petrolde sert yükseliş! Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin ve motorin indirimi hayal mi oldu?

ABD ham petrolü ve Brent petrol yeni haftaya yüzde 3 artışla başladı. Peki Brent petrol fiyatı daha da yükselecek mi? Akaryakıt fiyatları düşer mi? Benzin ve motorine indirim gelecek mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Gözler Fed'in faiz kararı sonrası akaryakıt fiyatlarında! 22 Eylül 2022 benzin fiyatları

Benzin ve motorine indirim bekleniyor! ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımı kararının ardından dolardaki değerlenmenin hızlanması ve buna bağlı olarak da petrol ve petrol ürünlerinde değer kaybına yol açması bekleniyor.

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim gelecek mi? Araç sahiplerini üzen haber Meclis’ten geldi

Benzin, motorin ve LPG’ye son 1 yılda art arda gelen zamlar araç sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Araç sahipleri vergi indirimi beklerken iktidardan dikkat çeken bir hamle geldi.

abd benzin vergi Haberi

abd benzin vergi

ABD'de benzin fiyatları geçtiğimiz günlerde yeni rekorunu kırdı bir galon benzin 5 dolar oldu. Benzinde yaşanan artışlar ülkede son yıllarda görülen en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Bir galon litreyle ölçüldüğünde 3,8 litreye denk geliyor.

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi.

Ortalama benzin fiyatı aylık bazda yaklaşık yüzde 14 artarken, benzin fiyatındaki haftalık artış yüzde 4'ü buldu.

KALİFORNİYA'DA 6 DOLAR 43 CENT OLDU

Bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 6,43 dolara yükseldi.

Benzin fiyatlarında Kaliforniya'yı, 5,64 dolar ile Nevada, 5,56 dolar ile Alaska ve Illinois, 5,54 dolar ile Washington takip etti.

Ülkenin 21 eyaleti ile başkent Washington DC'de benzinin ortalama fiyatı 5 doların üzerinde kaydedildi.

ABD'de benzin fiyatları, son 8 haftada istikrarlı bir şekilde yükseliş göstererek rekor üstüne rekor kırmıştı.

Benzin fiyatlarındaki artışta,...