04 / 05 / 2024

ABD çöken bina

ABD çöken bina

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Dolar sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacak! Net tarihler peş peşe belli oldu! ABD bankası resmen şimdi açıkladı!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrasında gözler dolara çevrilmişken ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo doların sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacağı tarihleri resmen peş peşe açıkladı.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 109,41 dolardan işlem görüyor. Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar seviyesinde tamamladı. Piyasa petrol fiyatlarına kilitlenmişken ABD Başkanı Biden'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

Çin’in Bitcoin üretiminde veri olarak alınan “hash oranı” payının Mayıs'ta yüzde 44’ken, Temmuz'a kadar sıfıra düştüğü belirlendi. Çinli düzenleyicilerin kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklamasının ardından, ABD, dünyanın en çok Bitcoin madenciliği yapan ülkesi oldu.

Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı bina yıkıldı!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

ABD çöken bina Haberi

ABD çöken bina

Geçtiğimiz haftalarda ABD'nin Miami kentinde yer alan 13 katlı 270 katlı lüks binanın bir kısmı ani bir şekilde çökmüş. Çökme sonucunda 3'ü çocuk 24 kişi hayatını kaybetmişti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Binanın geri kalan kısmının güvenli olmadığı belirlenirken yıkılma işlemi yerel saatle 22:30'da gerçekleşti. Diğer yandan arama kurtarma çalışmalarına ara verilirken binanın enkazında olduğu düşünülen 121 kişiden haber alınamıyor. 

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina...