15 / 05 / 2024

abd ekonomi destek paketi  

abd ekonomi destek paketi  

ABD'de koronavirüs salgınına yönelik ekonomik destek paketleri belirlendi. Destek paketleri kapsamında vatandaşlara doğrudan 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak. 

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasındaki belirsizlik nedeniyle ABD doları kayıpla haftayı tamamlarken, ECB'nin faiz artış sinyalleri sayesinde euro destek buldu. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun güçlenmesini engelledi.

Kabine sona erdi! Erdoğan ekonomi destek paketini açıkladı! Düşük faizle kredi kampanyası!

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla yararlanabilecekleri 100 milyar TL'lik kredi kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

ABD'nin önde gelen iş insanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatları sunuyor. Turizm de diğer bir önemli potansiyele sahip sektör" dedi. Erdoğan, Türk ekonomi modelini anlattı.

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

abd ekonomi destek paketi   Haberi

abd ekonomi destek paketi  

ABD'de, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun zamandır devam eden müzakerelerin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketinde anlaşmaya varıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketi ile bütçe tasarısı üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı.

 McConnell destek paketinin detayına ilişkin bilgi vermezken "Nihayet, ülkenin ihtiyaç duyduğu iki partili atılımı elde ettik" yorumunu yaptı. McConnell, Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine yönelik "daha fazla yardımın yolda" olduğunu dile getirdi. 

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketi ile bütçe tasarısının, ABD yerel saatiyle gece yarısından önce ABD Temsilciler Meclisi ile Senato'da oylanması bekleniyor. Söz konusu paket ve bütçenin, Temsilciler Meclisi ile Senato'da onaylanmasının ardından ABD...