15 / 05 / 2024

ABD ekonomisi 2022

ABD ekonomisi 2022

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine yönelik nihai tahminlerini açıkladı.

ABD ekonomisi ticari gayrimenkul borcu ile gücünü kaybediyor...

JPMorgan’ın geçtiğimiz sene son günlerinde yayınladığı raporda, Amerikan ekonomisinin gücünün bir kısmını kaybedeceğine dikkat çekildi; fakat resesyon yerine “2024'te yumuşak bir iniş yapabilir” denildi. İşte haberin detayları...

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3 büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

ABD'nin borç tavanı krizi ve Çin'deki talep zayıflığı faktörlerine bağlı olarak metal fiyatları haftaya beklenmedik bir başlangıç yaptı. Bu değerli maddelerin fiyatları 2022'nin zirvesinin %30 olmasıyla dikkat çekti.

ABD'de mortgage faizleri Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyede!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,79 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

ABD'de mortgage faizleri, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,71 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

TÜİK açıkladı! 2017'den beri ilk defa bu rakama ulaştı

TÜİK verilerinde elde edilen bilgilere göre; Türk ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken, 2021' yılında 9 bin 539 dolar olan kişi başı milli gelir de, 10 bin 655 dolar olmuş oldu.. 

ABD'de yeni konut satışları 2022 Mart'tan bu yana en yüksek seviyede!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Ocak ayında aylık yüzde 7,2 artış gösterip, 670 bine çıkarak 2022 yılının Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD'de mortgage faizleri son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,62 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

ABD'de mortgage faizleri son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,19 ile 2022 yılının Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi

ABD ekonomisi 2022 Haberi

ABD ekonomisi 2022

 ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine yönelik nihai tahminlerini açıkladı. Buna göre, ABD'de GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 0,6 azaldı. Söz konusu dönemde GSYH verisi beklentilerle paralel bir seyiri takip etti.

Ülkenin GSYH verisine yönelik temmuz ayında yayımlanan öncü verilerde, ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,9 daraldığı, ağustos ayında paylaşılan ikinci tahminlerde ise yüzde 0,6 küçüldüğü kaydedilmişti.

EKONOMİ TEKNİK OLARAK RESESYONDA!

ABD ekonomisi 2022'nin ilk çeyreğinde de yüzde 1,6'lık küçülme kaydetmişti. Ülke ekonomisi, bu senenin ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de daralma göstererek teknik olarak resesyona girdi.

İşte ABD ekonomisine ilişkin diğer detaylar...

Bu dönemde ABD ekonomisindeki daralmada, konut sabit yatırımları, özel stok yatırımları, federal kamu harcamaları ve eyalet ile yerel kamu harcamalarındaki azalma etkili...