30 / 04 / 2024

abd ekonomisi resesyon

abd ekonomisi resesyon

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

ABD ekonomisi ticari gayrimenkul borcu ile gücünü kaybediyor...

JPMorgan’ın geçtiğimiz sene son günlerinde yayınladığı raporda, Amerikan ekonomisinin gücünün bir kısmını kaybedeceğine dikkat çekildi; fakat resesyon yerine “2024'te yumuşak bir iniş yapabilir” denildi. İşte haberin detayları...

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3 büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

Para piyasaları yine ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle artan resesyon korkusu varlık fiyatlarını da etkiliyor. Uluslararası borsalarda altının ons fiyatı gerilerken, gram altın fiyatı da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

ABD borsaları güne düşüşle başladı. Daha ilk dakikalarda, karlılığının düştüğünü bildiren Microsoft’un hisseleri değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmeler ve bilanço dönemiyle ilgili son veriler, ABD’li şirketlere ilişkin endişeleri ve ülkedeki resesyon korkularını artırdı.

ABD ekonomisinde yüzde 2,6’lık büyüme!

ABD ekonomisi, bu senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 2,6 ile beklenenmiş olandan daha fazla büyüdü. İşte detaylar…

ABD ekonomisi 2'inci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine yönelik nihai tahminlerini açıkladı.

abd ekonomisi resesyon Haberi

abd ekonomisi resesyon

ABD ekonomisinin resesyona girme ihitmali ülkenin ekonomi yönetimini derinden endişelendiriyor. Beyaz Saray önceki gün yaptığı açıklamada 'Resesyon riski yok' dese de FED Başkanı Jerome Powell, 'Resesyon ihtimali kesinlikle yok diyemeyiz' açıklaması yapmıştı.

ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu büyük bankaların şiddetli bir resesyon sırasında hanehalkı ve işletmelere borç vermeye devam etmesine izin verecek güçlü sermaye seviyelerine sahip olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Fed, 100 milyar dolardan fazla varlığa sahip 34 büyük ABD bankasının tabi tutulduğu yıllık stres testinin sonuçlarını yayımladı.

Test edilen tüm bankaların 612 milyar dolarlık toplam tahmini zarara rağmen asgari sermaye gereksinimlerinin üzerinde kaldığı belirtildi.

Bankaların stres altında kayıplara karşı bir tampon sağlayan toplam öz sermaye oranının 2,7 puan azalarak yüzde 9,7'ye düşeceğinin tahmin edildiği, bu oranın minimum gereksinimin 2 katından...