05 / 05 / 2024

abd enflasyon rakamları

abd enflasyon rakamları

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

ABD'de enflasyon nisanda beklentileri aştı. Ülkede yıllık enflasyon, 41 yılın zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 8,3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. ABD enflasyon rakamları dolar ve altın fiyatlarında da hareketliliğe neden oldu.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Mart 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve emekli maaşlarından tutun da gıda, tüketim gibi pek çok ürünün fiyatını da etkileyen Mart 2024'e ilişkin enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika Mart 2024 TEFE TÜFE rakamları...

Şubat 2024 enflasyon rakamları açıklandı, hesap kitap yapıldı! Emekliye işte tam bu kadar zam cepte!

Şubat 2024 enflasyon rakamları bu sabah TÜİK tarafından açıklandı, merakla beklenen rakamların açıklanmasından sonra hesap kitap yapıldı. Peki emeklilerin iki aylık zam oranı kaç oldu?

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Şubat ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

14 Şubat Çarşamba altın bilezik fiyatları: 14-18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçti. Altın fiyatları son ili ayın en düşük seviyelerini test etti. Peki  14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları kaç TL? 14 Şubat 2024 altın bilezik fiyatları.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Ocak 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ocak ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Altın yükseliyor! Bugün 1 gram altın ne kadar oldu? 14 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yukarı yönlü hareketliliğine devam etti. Hafta sonunun ilk gününe de yükselişle başlayan altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki bugün 1 gram altın ne kadar oldu?

Aralık 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Aralık ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları...

Kasım 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merak ettiği Kasım ayı enflasyon rakamları az önce TÜİK tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları...

Altın fiyatları uçtu! Altın almak isteyenler hemen bu rakamlara bakın! 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının belli olması ile beraber yükselişe geçti. Dolar aşağı yönlü hareket ederken, altın fiyatları resmen uçtu. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

abd enflasyon rakamları Haberi

abd enflasyon rakamları

ABD ve Avrupa Merkez Bankaları dolar/euro dengesini korumak adına peş peşe açıklamalar yaptı. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, 50 baz puanlık faiz artışını dile getiren ilk isim oldu. Bankanın şahin isimlerinden Klaas Knot'un açıklamasının hemen ardından 3-4 Mayıs'ta 50 baz puan faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası Jerome Powell'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Faiz artırım kararından sonra dünya üzerinde hızla değer kazanan dolar Türkiye'de de psikolojik sınır kabul edilen 15 lirayı aşarak bugün itibarıyla 16 lira sınırına dayandı. 

Jerome Powell, dünya ekonomisine acı ilacı içirmekte kararlı olduklarını ifade eden açıklamalarına devam etti. Doların söz konusu açıklamalardan sonra yeni güne hız kazanarak diğer ülke para birimleri ve altın/gümüş karşısında baskın bir konuma geçeceği öngörülüyor.

ENFLASYONUN DÜŞTÜĞÜ GÖRÜLMEZSE...