30 / 04 / 2024

abd evsiz oranı

abd evsiz oranı

ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi (HUD), 2020 yılının evsizlik ve yoksulluk raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, ABD’de Trump döneminde evsizlik, yüzde 28 oranında artış gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,67 ile 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükselerek, rekor tazeledi.

ABD’de konut satışları öngörülenden fazla düştü!

National Association of Realtors (NAR), ağustosa yönelik bekleyen konut satışları endeksini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, ağustos ayında yüzde 7,1 oranıyla piyasa beklentilerinin üzerinde düşüş yaşadı.

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

abd evsiz oranı Haberi

abd evsiz oranı

ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi (HUD), eski ABD başkanı Donald Trump döneminde yoksulluğun ciddi derecede arttığını bildirdi.

Birgün'de yer alan habere göre, ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi'nin açıkladığı rapora göre, koronavirüs salgını öncesi Ocak ayında ABD’de yaklaşık 500 ila 600 bin arasında insanın hiçbir konut mülkiyetine sahip olmadığı bildiriliyor.

Rapor ayrıca, Trump döneminde getirilen vergiler ve ekonomi politikaları sonucu milyonlarca insanın işini ve evini kaybettiğini kaydediyor.

Evsiz insan nüfusunun da yüzde 28 oranla arttığına değinilen raporda, ABD’de Kaliforniya gibi evsiz ve yoksul nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bazı eyaletlerde durumun daha da kötüleşeceği belirtildi.

Dünya Sosyalistleri Web Sitesi’nin (DSWS) aktardığına göre, raporda yer alan verilerin salgın öncesi durumu yansıttığı ve gerçek tablonun çok daha kötü olabileceği belirtiliyor.

KISITLAMALARIN İLK BAŞINDA...