06 / 05 / 2024

abd evsizler için ev

abd evsizler için ev

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatları Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle tüm dünyada artıyor. ABD merkezli iki banka altının 2024 göreceği rakam için yaptığı tahminlerini yükseltti. İşte gram altının yıl sonunda göreceği o rakam...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump'tan 100 milyon dolar teklifi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla yargılandıkları dava sonucu çarptırıldıkları ceza için 100 milyon dolar teklifte bulundu.

Investhome Inc 3 yeni proje için düğmeye bastı! 50 bin dolar peşinatla ABD'de konut fırsatı!

ABD'de kiralama hizmeti, ev sahibi temsilciliği, yatırım danışmanlığı gibi pek çok hizmet sunan Investhome Inc 3 yeni proje için düğmeye bastı.

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

Bank Of America stratejistleri Fed'in faiz artışına şimdilik son vermiş olabileceğini belirtirken, gelen istihdam verilerinin ekonomide "sert inişe" işaret ettiğini ve hisselerde çekilme beklediklerini söyledi.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

abd evsizler için ev Haberi

abd evsizler için ev

Los Angeles’taki Echo Park, son günlerde bir mahalleden çok kamp alanına benziyor. 

Mahallede taşınabilir tuvaletler, duşlar, seyyar mutfaklar ve küçük bir kütüphane de bulunuyor.  Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Angel adlı bir gönüllü, “Kötü durumda olan, yiyecek ve içeceği olmayan çok sayıda kişi için buradayız. Her şey bedava. Son günlerde daha fazla kişinin geldiğini görüyoruz” diye konuştu. 

Elijah adlı bir başka gönüllü de, “Burada telefonlarını ya da diğer cihazlarını şarj ediyoruz, çünkü Corona virüsünün ortaya çıkmasından bu yana bu cihazları şarj edebilecekleri yerlerin çoğu kapandı” dedi. 

Gönüllülere göre Los Angeles’taki evsizlerin sayısı Kovid-19 salgınının başlamasından beri artış gösterdi. 

Kourtey adlı bir evsiz, “Kaygı ve depresyon sorunlarım var. Burada olmamın nedeni de bu. Çünkü hayatımı yoluna koyamıyorum, yapmaya çalışıyorum ama nasıl yapacağımı...