23 / 07 / 2024

ABD İstanbul Konsolosluk binası

ABD İstanbul Konsolosluk binası

2003 yılında İstinye'de yeni yaptırdığı konsolosluk binasına taşınmaya hazırlanan ABD, Tepebaşı'ndaki tarihi Başkonsolosluk binasını kiraya verecekmiş. ABD, tarihi binayı ya satacak ya da kiraya verecekmiş.

Konutta İstanbul'dan sonra ABD daha mı ucuz? 

Türkiye'deki konut fiyatları sık sık sosyal medyada yurt dışı ile karşılaştırma konusu oluyor.  Peki konutta İstanbul'dan sonra ABD daha mı ucuz? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Abdüllatif Şener'den Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul Projesi'nin, etrafından arsa alanlara rant sağlamak dışında bir işe yaramayacağını iddia etti.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Fatih Portakal: Kanal İstanbul'un amacı ABD ordusunun Karadeniz'e girişinin önünü açmak!

Gazeteci Fatih Portakal, Kanal İstanbul projesinin yapılmak istenmesinin nedeninin ABD donanmasının Karadeniz'e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak olduğunu iddia etti.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

ABD'li şirkete İstanbul Yeni Havalimanı'ndan arazi tahsisi!

İstanbul Yeni Havalimanı Arazi Tahsis ve Sözleşme İmza Töreni düzenlendi. ABD merkezli UPS, tamalandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na yeni tesis açacağını duyurdu.

Abdülkadir Akkuş kimdir?

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Ak Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. Peki, Abdülkadir Akkuş kimdir?

Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul milletvekili adayı oldu!

Türkiye’nin önde gelen sanayicileri arasında yer alan Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

2. Abdülhamid Han Türbesi 9 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, restore edilen 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet'teki türbenin  9 Şubat Cuma günü açılacağını duyurdu. 

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

3. havalimanına ABD'li şirketlerden büyük ilgi!

İstanbul Yeni Havalimanı'na ABD’den büyük ilgi. Microsoft, Cisco ve UPS gibi şirketlerin temsilcileri şantiyeyi gezerek, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

ABD İstanbul Konsolosluk binası Haberi

ABD İstanbul Konsolosluk binası



ABD, eski konsolosluk binasını kiraya veriyor


ABD'nin konsolosluk binasını İstinye'ye taşımasının ardından boşalacak olan Tepebaşı'ndaki binasını bağışlamayıp satacağı ya da kiraya vereceği bildirildi. Binaya talip olan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı bina için sadece kendilerinin değil pek çok sanat kurumunun, üniversitelerin ve sanayi kuruluşlarının başvuruda bulunduğunu bildirdi. 


     AMERİKA'nın Tepebaşı'nda Başkonsolosluk olarak kullandığı binayı boşaltıp İstinye'de yapımı süren yeni binasına taşınacak olması, eski binaya pek çok talip çıkmasına neden oldu. Konsolosluğun Tepebaşı'ndaki binayı İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'na bağışlamak gibi bir niyetinin de olmadığı açıklandı. Dün Milliyet gazetesinde yer alan Amerika'nın binayı Kültür ve Sanat Vakfı'na bağışlamak istediği ve...