05 / 05 / 2024

ABD osmanlı şehri

ABD osmanlı şehri

ABD'de yer alan Maryland kentinde yer alan 60 dönüm büyüklüğündeki araziye Osmanlı mimarisine uygun bir şehir yapılması planlanıyor...

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Khloe ve Kourtney Kardashian, ABD’deki evini dekore ettirdi!

Sık sık sözde Ermeni soykırımını destekleyen Khloe ve Kourtney Kardashian, ABD’deki evlerini Osmanlı aşığı bir mimara dekore ettirdiler.

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2. Abdülhamid projelendirdi!

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgeler yayınlandı. Belgelerde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün aslında 138 yıl önce Sultan 2. Abdülhamid tarafından projelendirildiği anlaşıldı.

Osmanlı Köşkü kiralandı mı?

2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'nun kafe ve mağaza olarak kullandığı Osmanlı Köşkü'nün CHP Milletvekili Şinasi Öktem'e kiraya verildiği iddia ediliyor...

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapuda saklanıyor!

Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in 1869-1908 yıllarına ait, Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar ve Trakya'daki mal varlığına ilişkin 7 bin 756 taşınmazının tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde saklanıyor.

Ankara Beypazarı'na Osmanlı şehri kurulacak!

Ankara'nın termal ve kültür turizmi açısında en önemli ilçelerinin başında gelen Beypazarı'na ilçe belediyesi tarafından Osmanlı kültürünün yaşatıldığı, "Şehr-i Osman Gazi" kurulacak.

ABD'deki 32 katlı Türkevi'nde Osmanlı motifleri kullanılacak!

Türkiye’nin ABD’nin New York kentinde 12 katlı mevcut Türkevi’nin yerine yapacağı 32 katlı gökdelen Türkevi, 120 metre uzunluğunda olacak, Osmanlı-Selçuklu motifleriyle süslenecek.

2. Abdülhamid'in projeleri masaya yatırıldı!

Osmanlı'nın 34. padişahı II. Abdülhamid'in ölümünün üzerinden 98 yıl geçti. 10 Şubat’ta vefat eden 113’üncü İslam Halifesi Abdulhamid’in icraatları ve zamanın sınırlarını aşan projeleri birçok tarihçi ve uzman tarafından masaya yatırıldı.

Kayseri Abdülhamid Han Camii’nin temeli atıldı!

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek olan bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul dünyanın en hızlı büyüyen 3. şehri!

ABD’li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan “Global Metro Monitor 2014” raporuna göre İstanbul, dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü şehri seçildi.

ABD osmanlı şehri Haberi

ABD osmanlı şehri
Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinde Türk-İslam-Kültür medeniyetlerini tanıtmak için yürütülen proje kapsamında yeni bir şehir inşa edilmesi planlanıyor. Planlanan şehir içerisinde Mimarsinan tarzı bir cami ve Osmanlı evleri yer...