22 / 07 / 2024

abd rekor temel atma

abd rekor temel atma

ABD'nin Los Angeles kentinde bir gökdelenin temel atma töreninde 2100'den fazla kamyon 38 bin ton harcı temele taşıyarak, dünyanın en büyük temel atma eylemini gerçekleştirdi.

Altın rekor kırdı! Altının ons fiyatı 2 bin 464 doları aştı...

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi üzerine 42 dolar yükseliş ile birlikte 2 bin 464 doları aşarak rekor yenilemiş oldu.

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

ABD'den gelen kritik veriler sonrası gram altın fırladı! Altın yatırımcıları acil baksın! 9 Mart 2024 altın fiyatları

Dün ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatları resmen fırladı, gram altın rekor tazeledi. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2024 altın fiyatları kaç lira? 9 Mart 2024 altın fiyatları.

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

Rekor sürdü: ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükselerek rekoruna devam etti. İşte detaylar...

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,67 ile 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükselerek, rekor tazeledi.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı! Rekor üstüne rekor kırdı! 14 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırdı. Gram altın dün 1667 lira oldu. Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Temmuz 2023 altın fiyatları.

Altın tozu dumana kattı! Gram altın rekor kırdı! Bugün çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile altın fiyatların rekor kırdı. Altın adeta tozu dumana katarken, çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altında beklenmeyen rüzgar geldi, gram altın birincilik tahtına oturarak rekor kırdı! 12 Temmuz 2023!

ABD'nin Haziran ayı enflasyon verisinin piyasa beklentilerinin altında kalması, altın fiyatlarını etkiledi. Altın gram fiyatı, tarihinde ilk defa ons tarafından desteklenerek 1640 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırdı.

abd rekor temel atma Haberi

abd rekor temel atma

Los Angeles'ta yapımına başlanan ve ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center projesi, temel atma töreniyle bir dünya rekoruna imza attı.


Los Angeles merkezinde toplam uzunluğu 335 metre olacak gökdelen Wilshire Grand Center'in temel atma töreni,  20 saate yakın sürerken, aynı anda kullanılan araç, malzeme ve betonla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı. Temel atma işleminde, her biri on sefer yapan 2 bin 100'ün üzerinde beton yüklü kamyon, 38 bin ton betonu, zemine döşenen 3 bin tonluk demir ile buluşturdu.


Temel atma töreninde beton yüklü binlerce kamyon, alana Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin bando takımı eşliğinde uzun konvoy halinde girdi. İnşaat güzergahındaki yolların tüm gün trafiğe kapatılmasına sebep olan törende, proje sahibi Kore Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yang Ho Cho,...