06 / 05 / 2024

abd turlarına olan ilgi azaldı

abd turlarına olan ilgi azaldı

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Amerikan Hükümeti'nin kepenk kapatmasının ardından, Türk tatilcilerin ABD turlarına olan ilgilerinin azaldığını ve taleplerini Brezilya-Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerine kaydırdığını söyledi..

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

Türk üreticiler ABD’nin mutfağına girdi!

6,5 milyar dolarlık ihracat hacmine kavuşan endüstriyel mutfak ve mutfak eşyaları sektörü, ABD pazarına odaklandı. İhracatçılar, “Çin’in hakim olduğu bu pazardan yüzde 10 pay alabilirsek, ihracatımızı yüzde 150 oranında büyütürüz” dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

Seçim öncesi yatırımcıların kur korumalı mevduat hesaplarına olan talebi giderek artıyor. Geçen hafta KKM hesapları 75,7 milyar lira birden artış gösterirken, toplam kur korumalı mevduat hacmi 1,7 trilyon lirayı aşarak son bir yılın rekor büyümesini gösterdi.

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Altın 2 bin doları ne zaman aşacak? İşte uzmanların tahminleri…

ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından piyasalarda yaşanan panik havası ile birlikte altına olan talep arttı. Bankacılık krizinin başlangıcından bugüne geçen 11 günlük süreçte ons altın yüzde 8 oranında değer kazandı. Peki, önümüzdeki süreçte altın nasıl bir rota izleyecek?

abd turlarına olan ilgi azaldı Haberi

abd turlarına olan ilgi azaldı

AMERİKAN Hükümeti'nin kepenk kapatmasının ardından, ABD turlarına olan ilginin azaldığı belirtiliyor. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, ABD'de ekonominin durma noktasına gelmesi ve turistik mekanlara girişin yasaklanması gibi durumların turlara olumsuz etki yaptığını belirtti. Çilsal, "Şu anda ilgi azalsa da Amerikan Konsolosluğu'nun Türk tatilcilere uzun süreli vize uygulaması sayesinde ABD turlarının eski popülaritesine dönmesini bekliyoruz" dedi. 


Kriz nedeniyle kapalı olan Özgürlük Anıtı'nı, ulusal parkları ve müzeleri göremeyen turistler hayal kırıklığı yaşıyor. Savunma, havalimanları, sınır kontrolü, yargı sistemi, sosyal güvenlik ödemeleri gibi 'hayati' kurumlar hariç, diğer kurumlarda da turistler bilgi alacak yetkili bulamıyor. 


Çilsal, Türk tatilcilerin ABD'deki son yasananların ardından taleplerini Brezilya-Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerine kaydırdığını...