05 / 05 / 2024

abdli mimar ev

abdli mimar ev

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Mimar Macy Miller ev sahibi olmak istedi ancak bankadan kredi çekip uzun yıllar kredi ödemek istemedi ve kendi evini inşa etmeye karar verdi. 

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 

Ünlü mimar Şenol Gökner resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? bu çirkine olan merakımız sizce neden?" diye sordu. İşte Şenol Gökner'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Hem sağlam, hem de uygun fiyatlı bir ev sahibi olmak istemez misiniz? 1 Eylül 2022 Çelik ev fiyat listesi!

Hafif çelik yapılar, mimar ve mühendisler kontrolünde hazırlanan tasarımı ve statik hesaplamalarıyla size konfor, estetik ve yapı güvenliğini üçlüsünü bir arada sunuyor. İşte 1 Eylül 2022 Çelik ev fiyat listesi!

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. ev kiralamak isterken 4 bin TL dolandırıldı. Peki ev kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

Mimar çift, Bodrum'da 44 metrekarelik konteyner ev yaptı!

İç mimar Tayfur Girgin ve eşi  Özveri Girgin, Ankara’daki evlerini kapatarak Bodrum’da mandalina bahçesi içerisinde 44 metrekarelik bir konteyner evde yaşamaya başladı.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Koronavirüse karşı siber ev!

Ünlü Rus mimar Wieszewski, insanları her türlü felaketten korumak amacıyla ‘siber ev' ismini verdiği bir sığınak tasarladı. Sığınak, ağır çelik ve homojen betondan yapılmış ve kurşun geçirmez cam ile yapıldı...

ABD'li Mimar Steve Areen 9 bin dolara hobbit evi yaptı!

ABD'li gezgin mimar Steve Areen, ziyaret ettiği Tayland'da 6 haftada  9 bin dolar para harcayarak sıfırdan bir ev inşa etti.  Yapı için aircrete isimli bir malzeme kullanan Areen'in evi hobbit evlerine benzetildi...

Mimar Ufuk Bahar: Modern dünyanın konut anlayışı ekonomiyle şekilleniyor!

Ev kavramı gün geçtikçe farklı anlamlara bürünüyor. Mimari ise dünyada yeniden şeklini belirliyor. VR teknolojisiyle projelerine şekil veren mimar Ufuk Bahar, “Çok zengin bir mimari servetimiz ve bu serveti çağdaş kentsel dönüşüm sistemleri ile besleyecek imkânlarımız var" dedi...

Lloyd Wright’ın tasarladığı ev 1.7 milyon dolara satıldı!

Mimar Frank Lloyd Wirght’ın hayatını kaybetmeden önce tasarladığı son ev olan Arizona’daki Norman Lykes House 1.7 milyar dolara satıldı…

Nijeryalı mimar doğayı korumak için plastik şişelerden ev inşa etti!

Nijeryalı mimar Dr. Muhammed Sani, doğayı ve insan sağlığını korumak için plastik şişelerden ev inşa ediyor.

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

abdli mimar ev Haberi

abdli mimar ev

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Mimar Macy Miller ev sahibi olmak istedi ancak bankadan kredi çekip uzun yıllar kredi ödemek istemedi ve kendi evini inşa etmeye karar verdi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; daha zahmetli olsa da kendi evini yapma kararından vazgeçmeyen Miller, bir proje hazırlayarak işe koyuldu. 18 metre karelik bir yaşam alanı kuran Miller, ufak evinde ihtiyaçlarını minimum eşya ve alanla karşılıyor. 

Miller, sürdürülebilir malzemelerle bir römorkun üzerine inşa ettiği evin dış cephesinde geri dönüşüme girmiş nakliye paletlerinden yaptı. 

ABD'li Mimar Miller bu ufak ev için şimdilerde park edecek bir arsa satın almayı düşünüyor.